Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Καταγγελία για ιατρική αμέλεια: Άρχισαν οι καταθέσεις γιατρών

Offsite Team -
01.02.2019 - 13:15

Καταγγελία για ιατρική αμέλεια: Άρχισαν οι καταθέσεις γιατρών

Thumbnail
Η οικογένεια του άτυχου βρέφους έκανε καταγγελία για ιατρική αμέλεια

Γιατροί και άλλοι εμπλεκόμενοι άρχισαν να καλούνται στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για ιατρική αμέλεια, που υπέβαλε η οικογένεια του άτυχου αγοριού, ενάμιση μόλις ετών, το οποίο απεβίωσε την περασμένη Δευτέρα στο Μακάριο Νοσοκομείο.

 

Σε δηλώσεις του, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού, Μαρίνος Βασιλείου, είπε πως "χθες το μεσημέρι προσήλθε στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού δικηγόρος, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια του θανόντος άτυχου παιδιού, ηλικίας 20 μηνών, που απεβίωσε πρόσφατα στο Μακάρειο Νοσοκομείο και διατύπωσε καταγγελία για ιατρική αμέλεια"

 

Αμέσως μετά την καταγγελία, συνέχισε, ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού άρχισαν τη λήψη καταθέσεων για εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες απεβίωσε το αγοράκι, ενώ παράλληλα "ετοιμάστηκε επιστολή η οποία στάλθηκε στο Υπουργείο Υγείας με σκοπό τον διορισμό ιατρικού λειτουργού, πράγμα που συνήθως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις".

 

Ερωτηθείς κατά πόσο η καταγγελία αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα, ο κ.Βασιλείου ανέφερε πως η καταγγελία είναι γενική, αφορά διερεύνηση συνθηκών θανάτου του παιδιού και όχι συγκεκριμένους γιατρούς ή άλλα πρόσωπα.

 

"Ήδη ξεκίνησε η λήψη καταθέσεων, θα συνεχιστούν οι καταθέσεις αλλά και η παραλαβή διάφορων άλλων εγγράφων και όταν συμπληρωθεί ο φάκελος θα υποβληθεί στη Νομική Υπηρεσία για περαιτέρω οδηγίες ως προς τον χειρισμό της υπόθεσης", συμπλήρωσε.  

Ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού, ανέφερε ακόμη πως ήδη έχουν κληθεί και ανακριθεί κάποιοι γιατροί, " όμως το έργο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και είναι στα αρχικά του στάδια".  

Το αγοράκι μεταφέρθηκε, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, από ιδιώτη παιδίατρο, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, με έντονα συμπτώματα διάρροιας και εμετού. Συνοδευόμενο από παιδίατρο, αναισθησιολόγο και νοσηλευτή, το παιδάκι μεταφέρθηκε εσπευσμένα, με ασθενοφόρο, στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου εξέπνευσε τα ξημερώματα της Δευτέρας.  

Η νεκροτομή επί της σορού του διενεργήθηκε την Τετάρτη, από την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα και τον ιδιώτη ιατροδικαστή Μάριο Ματσάκη, εκ μέρους της οικογένειας.  

Όπως είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ η κ.Παπέττα, " υπήρξε εικόνα πνευμονίας και σηψαιμίας", ενώ κληθείσα να αναφέρει κατά πόσο πρόκειται για περιστατικό γρίπης Α`, είπε πως ο ιός που προκάλεσε τα συμπτώματα αυτά θα εξακριβωθεί επίσημα μέσα από τις ιστοπαθολογικές και εξειδικευμένες μικροβιολογικές εξετάσεις στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.  

Home