Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κατασχέθηκαν καπνικά σε λιμάνι Λεμεσού και αεροδρόμιο Λάρνακας

Offsite Team -
31.01.2019

Κατασχέθηκαν καπνικά σε λιμάνι Λεμεσού και αεροδρόμιο Λάρνακας

Thumbnail
Kαταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 3.800.

Σε κατασχέσεις αδασμοαφορολογήτων καπνικών προϊόντων χθες, Τετάρτη, στο λιμάνι Λεμεσού και σήμερα, Πέμπτη, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, προχώρησε το Τμήμα Τελωνείων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το πρωί της Τετάρτης, κατά τον συνήθη έλεγχο μελών πληρώματος πλοίου, για αποβίβαση και είσοδό τους στην Κυπριακή Δημοκρατία, Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων εντόπισαν στις αποσκευές μέλους του πληρώματος, 106 συσκευασίες τσιγάρων των 200 τεμαχίων, τα οποία παρέλειψε να δηλώσει, ως όφειλε, κατά την άφιξή του στο Τμήμα Τελωνείων.

Προστίθεται ότι το εν λόγω πρόσωπο συνελήφθηκε για τα αυτόφωρα αδικήματα της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων, της παράνομης κατοχής αδασμοαφορολόγητων τσιγάρων, της παράλειψης προσκόμισης των αποσκευών για εξέταση και της αναληθούς δήλωσης. Τα τσιγάρα που εντοπίστηκαν, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στις €3.715, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

Ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση των αδικημάτων που διαπράχθηκαν, με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €5.000, αναφέρεται. Με την καταβολή του πιο πάνω ποσού, ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος, ενώ τα τσιγάρα εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων.

Εξάλλου, το απόγευμα της Πέμπτης κατά τον έλεγχο των επιβατών πτήσης, η οποία αναχωρούσε από τη Λάρνακα με προορισμό το Λονδίνο, λειτουργοί της Υπηρεσίας Ασφαλείας, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, εντόπισαν στις αποσκευές γυναίκας κατόχου αγγλικού διαβατηρίου, 8 κιλά και 370 γραμμάρια καπνό για στριφτό τσιγάρο (229 συσκευασίες των 30 γραμμαρίων και 30 συσκευασίες των 50 γραμμαρίων) και 1380 τεμάχια τσιγάρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη σκηνή κλήθηκαν λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα εν λόγω καπνικά προϊόντα δεν έφεραν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα, ένδειξη ότι αυτά είναι αφορολόγητα.

Ακολούθως, η εν λόγω γυναίκα συνελήφθηκε για τα αυτόφωρα αδικήματα της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων και της παράνομης κατοχής αδασμοαφορολογήτων τσιγάρων, ενώ τα καπνικά προϊόντα που εντοπίστηκαν, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στις €2.280, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.  

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση των αδικημάτων που διαπράχθηκαν, με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 3.800.

Με την καταβολή του πιο πάνω ποσού, η συλληφθείσα αφέθηκε ελεύθερη, ενώ τα καπνικά προϊόντα εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων, καταλήγει η ανακοίνωση.  

Home