Κατάταξη και Σαββατοκύριακα στην Εθνική Φρουρά - Αποφάσεις

Κατάταξη και Σαββατοκύριακα στην Εθνική Φρουρά - Αποφάσεις

Όλες οι πληροφορίες

Η Εθνική Φρουρά βάζει αυτό τον μήνα τις τελευταίες πινελιές στην κατάταξη των νεοσυλλέκτων ώστε να είναι σε πλήρη ετοιμότητα ενόψει των ημερομηνιών που στο στράτευμα θα μπει νέο αίμα. Η ανακοίνωση την περασμένη Παρασκευή των ημερομηνιών που η Εθνική Φρουρά θα δεχθεί τους νεοσύλλεκτους ήταν μόνο η αρχή. Όπως πληροφορείται η Offsite, φέτος θα γίνει κατάταξη και τα Σαββατοκύριακα.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Άμυνας που μίλησαν στην Offsite, ανέφεραν ότι η κατάταξη θα αρχίσει την Παρασκευή 10 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 21 του μηνός. Άρα, αυτό σημαίνει ότι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα χρησιμοποιηθούν τα Σαββατοκύριακα 11-12 και 18-19 Ιουλίου.

Πρώτα οι αναστολές

Με βάση τον προγραμματισμό, ο οποίος εγκρίθηκε, η Παρασκευή 10 Ιουλίου θα χρησιμοποιηθεί για τους στρατεύσιμους που ανέστειλαν τη θητεία τους. Δηλαδή, όσοι για λόγους υγείας την περσινή  χρονιά δεν κατατάγηκαν, στις 10 Ιουλίου πρέπει να το πράξουν, νοουμένου ότι η υγεία τους το επιτρέπει. 

Στη συνέχεια θα αρχίσει η κατάταξη των νεοσυλλέκτων με όλες τις ιδιαιτερότητες λόγω κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, όπως αποφασίστηκε, οι νεοσύλλεκτοι θα καταταγούν σε μικρούς αριθμούς και όχι μαζικά. Όπως μας ανέφεραν πηγές του Υπουργείου Άμυνας, αμέσως μετά την κατάταξη στα ΚΕΝ Λευκωσίας (Αθαλάσσα), Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου θα επιβιβαστούν σε στρατιωτικά οχήματα και θα μεταφερθούν στις Μονάδες τους όπου θα γίνει η βασική εκπαίδευση.

Σημειώνεται ότι όπως εγκρίθηκε ήδη από την Ολομέλεια της Βουλής, οι νεοσύλλεκτοι δηλώνουν στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα τα στοιχεία τους και μεταξύ αυτών το όπλο που θέλουν να καταταγούν. Ήδη, οι μισοί καταταγέντες της 2020 ΕΣΣΟ έδωσαν τα στοιχεία τους. Παράλληλα, οι νεοσύλλεκτοι παρέλαβαν και στρατιωτικό υλικό, ενώ σήμερα Τρίτη 02 Ιουνίου 2020 θα ανοίξει το Συνεργείο Ένδυσης - Υπόδησης σε στρατόπεδα που βρίσκονται στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Αξίζει να σημειωθει  ότι τη χειμερινή ένδυση οι νεοσύλλεκτοι θα την παραλάβουν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Πότε θα πάρουν όπλο

Οι νεοσύλλεκτοι μετά την παρουσία στα ΚΕΝ και την υποβολή σε ιατρικές εξετάσεις θα παραλάβουν και το όπλο τους με τη μεταφορά στις Μονάδες.

«Όλα πάνε καλά»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας Χρίστος Πιερή μιλώντας στην Offsite τόνισε ότι  «η διαδικασία που άρχισε από τις 12 Μαϊου και ολοκληρώνεται στις 12 Ιουνίου με την καταχώρηση των στοιχείων όλων όσων θα καταταγούν σε ηλεκτρονική μορφή πάει πολύ καλά. Είμαστε ευχαριστημένοι διότι οι νεοσύλλεκτοι ανταποκρίνονται και αυτό μας δίνει την ευχέρεια να προχωρήσουμε στη Β Φάση που αφορά την παρουσία στα ΚΕΝ». Ο κ. Πιερής είπε ακόμα ότι μια καινοτομία της φετινής χρονιάς αποτελεί η κατάταξη των νεοσυλλέκτων και τα Σαββατοκύριακα.

 

 

Home