Κατεβαίνει στη Λευκωσία και βλέπει τις κάμερες ο Καρούσος

Κατεβαίνει στη Λευκωσία και βλέπει τις κάμερες ο Καρούσος

Ήδη τοποθετήθηκαν οι πρώτες για την πιλοτική φάση (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ / ΒΙΝΤΕΟ)

Oι πρώτες κάμερες της Τροχαίας ήδη τοποθετήθηκαν στους κυπριακούς δρόμους. Οι κάμερες τοποθετήθηκαν στη διασταύρωση της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή με τη Λεωφόρο Δημοσθένη Σεβέρη με την Offsite να πηγαίνει επί  τόπου και να καταγράφει τις πρώτες εικόνες την Πέμπτη 07 Οκτωβρίου.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Αύριο Παρασκευή ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος θα βρεθεί  στις 12:30 το μεσημέρι το Κέντρο Επεξεργασίας Παραβάσεων του νέου Συστήματος Φωτοεπισήμανσης για τροχαίες παραβάσεις. Το Κέντρο βρίσκεται  στο 2ο όροφο του κτιρίου Brinks, στην οδό Δηινείρας 17, Στρόβολος.

Ακολούθως ο Υπουργός θα μεταβεί στη διασταύρωση της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή με Δημοσθένη Σεβέρη  ( https://goo.gl/maps/KNLkhraMCr1Kor1M6 ) όπου έχουν εγκατασταθεί οι κάμερες της πιλοτικής φάσης του συστήματος.

ΚΑΜΕΡΕΣ1

Εκτός απροόπτου στις 25 Οκτωβρίου αναμένεται να λειτουργήσουν και πάλι στους κυπριακούς δρόμους. Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά θα λειτουργήσουν 4 σταθερές κάμερες στη Λευκωσία, ενώ παράλληλα θα τεθούν σε λειτουργία και κινητές κάμερες.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Συνολικά αναμένεται να τοποθετηθούν 101 κάμερες σε όλη την Κύπρο, με τους πρώτους έξι μήνες θα τοποθετηθούν 20 σταθερές κάμερες και 16 κινητές, ενώ τους επόμενους έξι μήνες θα τοποθετηθούν 66 κάμερες επιπλέον.

ΚΑΜΕΡΕΣ4

Οι παραβάσεις που θα γράφουν οι κάμερες

  • Παραβιάσεις του ορίου ταχύτητας
  • Mη χρήση της ζώνης ασφάλειας
  • Μη χρήση κράνους από μοτοσικλετιστές
  • Τη χρήση κινητού τηλεφώνου
  • Τη μη συμμόρφωση με το φωτεινό σηματοδότη όταν το χρώμα είναι κόκκινο
  • Την παράβαση της γραμμής αναμονής στα φώτα τροχαίας

     

Home