Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κατεχόμενα: Αίρονται τα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις

Offsite Team -
29.04.2020 - 20:31

Κατεχόμενα: Αίρονται τα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις

Thumbnail
Ανοίγουν κάποιες επιχειρήσεις στις 4 Μαϊου στα κατεχόμενα

Αίρονται οι περιορισμοί στις μετακινήσεις μεταξύ «επαρχιών» και πόλεων, όπως και η μερική απαγόρευση κυκλοφορίας της ημέρα από τις 4 Μαίου στα κατεχόμενα,  εκτός από τις Κυριακές που θα ισχύουν οι περιορισμοί στην διακίνηση πολιτών, ενώ παραμένει το μέτρο της πλήρους απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<

 Μετά από 6,5 ώρες συζήτησης στο «υπουργικό συμβούλιο», ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι ανακοίνωσε τους τομείς επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι τις 15 Μαίου, κάποιες από τις επιχειρήσεις που μπορούν να λειτουργήσουν από την Δευτέρα, 4 Μαΐου, ενώ οι όροι λειτουργίας και περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν λεπτομερώς αύριο.

 

Ανάφερε επίσης ότι μέχρι τις 15 Μάϊου επιμηκύνονται τα «διατάγματα» που αφορούν την απαγόρευση εισόδου στο ψευδοκράτος από θάλασσας, παρά μόνο για πολίτες του ψευδοκράτους που επιστρέψουν από ιατρική θεραπεία.  

Σύμφωνα με τον κ. Οζερσάι, σχολεία όλων των βαθμίδων, σινεμά, συναυλιακοί και αθλητικοί χώροι, χώροι μαζικών συναθροίσεων, ξενοδοχεία, εστίαση, θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 15 Μαίου. Δεν επιτρέπονται η λειτουργία θρησκευτικών χώρων και οι συγκεντρώσεις για θρησκευτικούς λόγους πχ ιφτάρ, το δείπνο κατά τον μήνα νηστειών του Ραμαζανιού που έχει αρχίσει.  

Στον «δημόσιο τομέα», εκτός από τις βασικές υπηρεσίες «αστυνομία», «πυροσβεστική», «πολιτική άμυνα», «πολιτική αεροπορία», υγεία, θα συνεχιστεί η εργασία εναλλάξ (rotation), η εξυπηρέτηση με ραντεβού ώστε να είναι το λιγότερο δυνατό άτομα εντός των κτιρίων.  

Ο κ. Οζερσάι ανέφερε ότι όσοι χώροι και επιχειρήσεις από τις 4 Μαίου δεν σημαίνει ότι θα παραμείνουν ανοικτοί, οι συνθήκες και οι εξελίξεις θα αξιολογούνται συνεχώς. Τα κριτήρια κάτω από τα οποία θα λειτουργήσουν, είπε, θα ανακοινωθούν αύριο από το «υπουργείο οικονομίας και ενέργειας», φέρνοντας ως παράδειγμα ότι υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας, γαντιών, το υγρό απολύμανσης, ο καθαρισμός των πορτών και ειδικά τα χερούλια, η μη εργασία για τις ευάλωτες ομάδες, αλλά και το ότι όλα θα κλείνουν στις 8 το βράδυ, αφού στις 9 θα ισχύει η πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας.  

Ο κ. Οζερσάι είπε επίσης ότι μέχρι τις 11 Μαίου οι εργαζόμενοι σε εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και καφετέριες πρέπει να αποταθούν στο «υπουργείο υγείας» για να κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊο και μετά τις 11 Μαίου μπορούν να λειτουργήσουν και τα πακέτα παραλαβής (take away).  

Ανακοίνωσε ακόμη μειώσεις στο ΦΠΑ για όσους προβούν σε αγορά καινούργιου αυτοκίνητου που διαφοροποιείται με τον κυβισμό.  

ΚΥΠΕ

Home