Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κατεχόμενα: Αντιδράσεις για μεταφορά καυσίμων με χημικές ουσίες

Offsite Team -
16.09.2021 - 17:52

Κατεχόμενα: Αντιδράσεις για μεταφορά καυσίμων με χημικές ουσίες

Με τίτλο «Σε κίνδυνο η υγεία μας στην Τράπεζα», η Χαλκίν Σεσί στο πρωτοσέλιδό της, γράφει ότι εξαιτίας της αγοράς, χωρίς να βγουν σε προσφορά, κακής ποιότητας καυσίμων, βιώνουν αρκετά τεχνικά προβλήματα στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό στο χωριό Τράπεζα της κατεχόμενης Κερύνειας, σημειώνοντας ότι μια από τις δύο τουρμπίνες ατμού και τρεις από τις οκτώ ηλεκτρογεννήτριες στο σταθμό είναι εκτός λειτουργίας.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

 Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η εφημερίδα αναφέρει ότι εξαιτίας της κακής ποιότητας καυσίμων προκλήθηκε έκρηξη στις σωλήνες της μιας τουρμπίνας, με αποτέλεσμα η τουρμπίνα να μείνει εκτός λειτουργίας.

Ο πρόεδρος του «διοικητικού συμβουλίου της αρχής ηλεκτρισμού» (Kıb-Tek) Τουράν Μπουγιούκγιλμαζ είπε ότι την περασμένη Παρασκευή αρμόδιος της Διεθνούς Ανώνυμης Εταιρείας Τουρκικών Πετρελαίων (TPIC), από την οποία αγοράζουν τα καύσιμα, επισκέφθηκε τον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, που κατέχουν, ο αρμόδιος της TPIC είπε ότι έφεραν τα καύσιμα, που περιείχαν χημικές ουσίες, λόγω του ότι είχαν δυσκολίες.

Εξάλλου, η εφημερίδα γράφει ότι παρ’ όλα τα σκάνδαλα και την δικαστική απόφαση, τα «βρώμικα καύσιμα» έφθασαν χθες στα κατεχόμενα, επισημαίνοντας ότι ήταν τα ίδια καύσιμα, που προκάλεσαν την έκρηξη στο Λίβανο. Υπό το φως όλων αυτών των πραγματικοτήτων, ενώ ο «υπουργός ενέργειας», Ερχάν Αρικλί και η «διοίκηση» της Kıb-Tek συνεχίζουν την αναρμόδια συμπεριφορά τους, ο κίνδυνος στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό μεγαλώνει, προσθέτει η εφημερίδα.

Ο πρόεδρος της «συντεχνίας εργαζομένων στην τουρκοκυπριακή αρχή ηλεκτρισμού» (El-Sen) Κουμπιλάι Όζκιρατς ανέφερε ότι έχουν τονίσει εδώ και μήνες πόσο κακής ποιότητας είναι τα καύσιμα και ότι η Kıb-Tek προβαίνει σε παράνομη αγορά τους, χωρίς να βγαίνει σε προσφορά. Πρόσθεσε ότι εξαιτίας αυτών των καυσίμων παίζουν πρώτα με την υγεία των εργαζομένων και έπειτα ολόκληρου του λαού.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο αρχηγός του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας (ΚΚΔ), Τζεμάλ Όζγιγιτ είπε ότι η Kıb-Tek διαπράττει έγκλημα με το να φέρνει κακής ποιότητας καύσιμα στα «κατεχόμενα» και ότι δηλητηριάζουν το λαό. Σημείωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για το θέμα αυτό.

Ο Σαλαχί Σιαχινέρ, «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος (ΡΤΚ), είπε ότι εξαιτίας της κακής ποιότητας καυσίμων βρίσκονται ενώπιον του κινδύνου μιας έκρηξης, όπως συνέβη πρόσφατα στο Λίβανο.

ΚΥΠΕ

Home