Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κατεχόμενα: Έγιναν 18 κηδείες Τ/κ που απεβίωσαν στην Βρετανία

Offsite Team -
08.06.2020 - 11:59

Κατεχόμενα: Έγιναν 18 κηδείες Τ/κ που απεβίωσαν στην Βρετανία

Thumbnail
Έγιναν 12 κηδείες χθες και 6 το Σάββατο

Δώδεκα κηδείες χθες και έξι το Σάββατο, έγιναν στα κατεχόμενα, Τουρκοκυπρίων που είχαν αποβιώσει στην Βρετανία από τον ιό Covid 19 και άλλες ασθένειες και οι οικογένειες και συγγενείς τους ήθελαν η ταφή να γίνει στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδας Κίπρις χθες έγιναν 12 κηδείες σε 8 διαφορετικές τοποθεσίες. Τα 12 φέρετρα είχαν μεταφερθεί αεροπορικώς από το Λονδίνο στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί με φορτηγά στο λιμάνι της Αμμοχώστου, όπου έφτασαν χθες το πρωί. Την μεταφορά των σορών στους τόπους ταφής ανέλαβαν οι οικείοι «δήμοι» με άτομα που φορούσαν ειδικές στολές, ενώ συγγενείς των νεκρών περίμεναν κλαίγοντας στο λιμάνι να αντικρίσουν τα φέρετρα, όπως γράφει η εφημερίδα.

Την Παρασκευή το βράδυ έφτασαν με αεροπλάνο με ναυλωμένη πτήση τα πρώτα έξι φέρετρα και οι κηδείες εκείνων έγιναν το Σάββατο. Συνολικά πρόκειται για 10 άνδρες και 8 γυναίκες.

 

Οι χθεσινές 12 κηδείες έγιναν: μία στην κατεχόμενη Λευκωσία, δύο στην Αμμόχωστο, μία στο Τρίκωμο, δύο στη Λεύκα, τρεις στην Γαληνόπορνη, μία στην Γαλάτεια, μία στο Πέργαμος και μία στη Γιαλούσα.

Οι κηδείες έγιναν από ομάδες ατόμων με ειδικές στολές και οι παρευρισκόμενοι φορούσαν μάσκες. Η Κίπρις σημειώνει ότι οι Τ/κ που έχασαν την ζωή τους από τον κορωνοϊό στην Βρετανία πλησιάζουν τους 100. Το πιο νεαρό θύμα είναι μια 26χρονη γυναίκα.

ΚΥΠΕ

Home