Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Καύσωνας στην Κύπρο: Αγγίζει 40αρια ο υδράργυρος

Offsite Team -
15.05.2020

Καύσωνας στην Κύπρο: Αγγίζει 40αρια ο υδράργυρος

Thumbnail
Άνοδος το Σαββατοκύριακο αλλά και σκόνη

Θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι αίθριος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ και στα δυτικά παράλια μεταβλητοί και αργότερα βορειοδυτικοί ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. 

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα νότια και ανατολικά παράλια και γύρω στους 29 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. 

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 και αρχικά στα δυτικά και αργότερα στα νοτιοανατολικά, παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. H θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. 

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 20 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα βόρεια παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά. 

Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αίθριος και ιδιαίτερα θερμός. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη κατά διαστήματα. Το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ξεπερνώντας τους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή παραμένοντας πολύ πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Πηγή: ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΡΩΡΟΛΟΓΙΑΣ

 

Home