Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κλείνει το ελληνικό Euronews - Αντιδρά ο Φουρλάς

Offsite Team -
04.10.2021

Κλείνει το ελληνικό Euronews - Αντιδρά ο Φουρλάς

28 εργαζόμενοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί θα μείνουν άνεργοι

Τη διασφάλιση της λειτουργίας του Ελληνικού Τμήματος στο Euronews, ζητά με επιστολή του που απέστειλε στην Προέδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ύστερα από τις πληροφορίες ότι η Διεύθυνση του Euronews αποφάσισε να τερματίσει το Ελληνικό Τμήμα, μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, με τη δικαιολογία των «περικοπών», ο κ. Φουρλάς καλεί τους Προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου να λάβουν όλα εκείνα τα μέτρα ώστε η απόφαση αυτή να μην υλοποιηθεί και να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία του Ελληνικού Τμήματος.  Σημειώνεται ότι η Ελληνική Υπηρεσία είναι μία από τις Υπηρεσίες που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2012.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η ελληνική γλώσσα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, πρέπει να παραμείνει ζωντανή στο ευρωπαϊκό κανάλι ενημέρωσης και να διατηρηθεί η πληροφόρηση των Ευρωπαίων πολιτών στη μητρική τους γλώσσα, υποδεικνύοντας ότι δύο κράτη μέλη έχουν ως επίσημη γλώσσα την Ελληνική.

Η ενέργεια της διεύθυνσης του Euronews, όπως αναφέρει ο κ. Φουρλάς, εκτός από απαράδεκτη, είναι και εκτός των Ευρωπαϊκών θέσμιων για την ίση συνύπαρξη των 24 επίσημων γλωσσών των κρατών μελών.

Στην επιστολή γίνεται αναφορά και στην απώλεια θέσεων εργασίας, αφού με την απόφαση του Euronrews, 28 εργαζόμενοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί θα μείνουν άνεργοι, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τις εργασιακές συνθήκες.

Home