Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κρούσματα σε υπεραγορά, αλλά ήταν όλες ανοικτές

Offsite Team -
10.04.2020 - 21:17

Κρούσματα σε υπεραγορά, αλλά ήταν όλες ανοικτές

Thumbnail
Εργαζόμενοι υπεραγοράς βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, αλλά σήμερα όλες παρέμειναν ανοικτές

Παρόλο ότι εντοπίστηκαν τρία κρούσματα μεταξύ εργαζομένων υπεραγοράς της Λευκωσίας, εντούτοις έρευνα της Offsite φανερώνει πως σήμερα Παρασκευή (10/4) όλες οι υπεραγορές της πρωτεύουσας ήταν ανοικτές

Αξιοσημείωτο είναι πως δεν εκδόθηκε καμία ανακοίνωση από καμία υπεραγορά, ότι δηλαδή εντοπίστηκαν κρούσματα σε κατάστημα της. 

Να υπενθυμίσουμε ότι άλλες εταιρείες αλλά και τράπεζες όταν εντοπίζονταν κρούσματα, προχωρούσαν με ανακοίνωση και με κλείσιμο των καταστημάτων τους στα οποία εντοπίζονταν τα κρούσματα (τουλάχιστον για 24 ώρες), ώστε αφενός να προστατεύσουν τους ίδιους τους υπαλλήλους και αφετέρου τους ίδιους τους πελάτες τους και κατ΄επέκταση να υπηρετήσουν την προστασία της δημόσιας υγείας. 

Αντίθετα, από την πλευρά της υπεραγοράς δεν υπήρξε ούτε ανακοίνωση που να αναφέρει τον εντοπισμό κρούσματος, αλλά ούτε καν να ενημερώνει το κοινό πως προχώρησαν με απολύμανση ή ακόμη και να πληροφορεί για ενδεχόμενο κλείσιμο του καταστήματος για κάποιο χρονικό διάστημα, ούτως ώστε να εκμηδενιστούν οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού. Τόσο μεταξύ των υπάλληλων αλλά κυρίως να προστατεύσει τους ίδιους τους πελάτες της. 

Τα πιο πάνω, εγείρουν αρκετά ερωτήματα. Το πιο καίριο είναι όταν υπάρχουν καταστήματα τα οποία είναι "πρώτης γραμμής", τα οποία επισκέπτονται εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες πολίτες την ημέρα (όπως π.χ. υπεραγορές), μήπως θα έπρεπε η  η κυβέρνηση να αναθεωρήσει την πολιτική της και να υποχρεώνει τα καταστήματα να ανακοινώνουν από μόνα τους τον εντοπισμό των κρουσμάτων, ή υπό άλλες συνθήκες να το ανακοινώνει το ίδιο το Υπουργείο;  

Να σημειωθεί πως προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε για το όλο ζήτημα με τον Σύνδεσμο Υπεραγορών, όμως δεν κατέστη δυνατό. 

*φωτογραφία αρχείου

 

Πλοιάριο με μετανάστες: Άφησε 2 πορσωπα & έφυγε απο Κύπρο

Offsite Team -
27.06.2022 - 19:00

Πλοιάριο με μετανάστες: Άφησε 2 πορσωπα & έφυγε απο Κύπρο

Ζητήθηκε ιατρική βοήθεια και αναχώρησε από Κύπρο το πλοιάριο με μετανάστες

Ανοικτά της Κύπρου, με δυτική κατεύθυνση, κινείται το πλοιάριο με άτυπους μετανάστες που εντοπίστηκε το πρωί στην περιοχή Ακρωτηρίου, ενώ δυο πρόσωπα αποβιβάστηκαν για να ζητήσουν ιατρική βοήθεια.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τις Βρετανικές Βάσεις, στην κυριότητα των οποίων εμπίπτει η περιοχή, το σκάφος έφτασε στις ακτές του Ακρωτηρίου για λίγη ώρα και από αυτό αποβιβάστηκαν δυο πρόσωπα για να ζητήσουν ιατρική βοήθεια.

«Σε κανένα σημείο, κανένας επιβάτης δεν ζήτησε άσυλο, ούτε ανέφερε ότι ήταν σε κίνδυνο», αναφέρουν οι ΒΒ και προσθέτουν πως, πριν την αναχώρηση του σκάφους, οι αρχές των Βάσεων και οι αρχές της Δημοκρατίας παρείχαν ανθρωπιστική βοήθεια.

Το πλοιάριο αναχώρησε καθώς, όπως αναφέρουν πληροφορίες, προορισμός του είναι οι ακτές της Ιταλίας.

ΚΥΠΕ

Home