Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΚΣΕΔ: Εκπαίδευση Έρευνας-Διάσωσης σε μέλη διαβαλκανικής επιτροπής

Offsite Team -
03.12.2022 - 14:42

ΚΣΕΔ: Εκπαίδευση Έρευνας-Διάσωσης σε μέλη διαβαλκανικής επιτροπής

Εκπαίδευση στην Έρευνα και Διάσωση στην Κύπρο εκπροσώπων έξι χωρών - μελών διαβαλκανικής επιτροπής

Εκπαίδευση Έρευνας – Διάσωσης (Ε-Δ) σε υψηλόβαθμους λειτουργούς έξι χωρών μελών της Διαβαλκανικής Περιφερειακής Συμβουλευτικής Επιτροπής Ε-Δ. (RASARAC) παρείχε το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διασωσης ΚΣΕΔ, το τετραήμερο 29 Νοεμβρίου με 02 Δεκεμβρίου 2022.

Σε ανακοίνωση το ΚΣΕΔ αναφέρει πως «η εν λόγω εκπαίδευση αφορούσε σε θέματα Οργάνωσης και Διαχείρισης του Κρατικού Συστήματος Ε-Δ και είναι η 6η που λαμβάνει χώρα μετά την υπογραφή του σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας, αποτελώντας έμπρακτη απόδειξη της συνεισφοράς του ΚΣΕΔ στη διεθνή κοινότητα της Έρευνας και Διάσωσης. Στην εκπαίδευση συμμετείχαν 14 εκπρόσωποι από τη Σερβία, Βοσνία, Ουγγαρία, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία και τη Σλοβενία».

Η Διαβαλκανική Επιτροπή RASARAC, στην οποία ανήκουν 11 χώρες, σημειώνεται, «προήλθε από πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας της Σερβίας και του EUROCONTROL και έχει σκοπό την εναρμόνιση, τυποποίηση και βελτίωση των πρακτικών και διαδικασιών επιτυχούς διεξαγωγής διασυνοριακών επιχειρήσεων Ε-Δ».

«Η Κυπριακή Δημοκρατία στάθηκε αρωγός στην εν λόγω προσπάθεια από την πρώτη μέρα δημιουργίας της Επιτροπής με επιστέγασμα την υπογραφή τον Νοέμβριο του 2018 σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΚΣΕΔ και του RASARAC στον τομέα της εκπαίδευσης, το οποίο πρόσφατα έχει επεκταθεί μέχρι το 2027», προστίθεται.

Αναφέρεται επίσης πως «με τη συνεχή εκπαιδευτική δράση του ΚΣΕΔ και με την ολοκλήρωση πλέον των νέων εγκαταστάσεων του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ε-Δ, ενισχύονται οι προσπάθειες της ΚΔ για καθιέρωσή της, όχι μόνο ως κόμβος παροχής υπηρεσιών Έρευνας-Διάσωσης στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και ως Διεθνές Κέντρο παροχής τεχνογνωσίας σε θέματα Ε-Δ».

ΚΥΠΕ

Home