Κύπρος: 3η θέση στην ΕΕ στην κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους

Κύπρος: 3η θέση στην ΕΕ στην κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους

Το έριξαν στο ποτό οι ανήλικοι στην Κύπρο

Στο ποτό το έριξαν ανήλικοι  που προμηθεύονται από παντού και όποια ώρα θέλουν 3η θέση Πανευρωπαϊκά στην κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους.

Δεν φτάνει που καταστρέψαμε ως κοινωνία την χώρα μας φαίνεται ότι θέλουμε να πνίξουμε και το μέλλον της. Αν το μέλλον των κρατών προσδιορίζεται από την νέα γενιά που εκκολάπτεται, τότε και η μάστιγα του παιδικού αλκοολισμού , όπως χαρακτηρίζεται, προοιωνίζει δυσοίωνες εξελίξεις. 

Όπως τρομαγμένοι βουλευτές, άκουσαν σε συνεδρία της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η Κύπρος κατέχει την 3η θέση Πανευρωπαϊκά στην κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους , όπως καταγράφει η Αρχή Εξαρτήσεων.

Ωστόσο, φαίνεται ακόμη ότι Πολιτεία και γονείς περί άλλων τυρβάζουν, αφού οι μεν δεν δίνουν την κατάλληλη σημασία με αυστηρές νομοθεσίες, οι δε απέχουν από την διαπαιδαγώγηση των παιδιών και β όταν ανακαλύψουν το πρόβλημα αλκοολισμού στα παιδιά τους βρίσκονται προ εκπλήξεως. 

Χαρακτηριστικό της αδιαφορίας της Πολιτείας είναι ότι τα πρόστιμα είναι ακόμη σε λίρες…

Προς τούτο με σχετική πρόταση νόμου των βουλευτών ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΩΡΓΑΛΛΑ ( Αλληλεγγύη) και ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΘΕΟΠΕΜΠΤΟΥ ( Οικολόγοι) τα πρόστιμα που επιβάλλονται αυξάνονται από τις 35 λίρες σε 3400 Ευρώ και μπορεί να επιβληθεί ποινή φυλάκισης μέχρι 6 μήνες σε όσους ιδιοκτήτες υποστατικών πωλούν σε ανήλικους, ποτά…

Η δεύτερη πρόταση τους, αυξάνει το όριο ηλικίας για αγορά ποτού από τα 17 χρόνια που είναι σήμερα στα 18.

Ο κ. Γιωργάλλας επισήμανε ότι η κατανάλωση ποτού από ανήλικους κατέστη μάστιγα, ενώ με την πάροδο του χρόνου μειώνονται οι ηλικίες των παιδιών που γίνονται αιχμάλωτοι στον κυκεώνα του αλκοολισμού. Ανέφερε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών ετοιμάζει νομοσχέδιο βάσει του οποίου θα αλλάξει ο τρόπος πώλησης οινοπνευματωδών ποτών …

Ο βουλευτής των Οικολόγων πρόταξε την ευκολία προμήθειας αλκοόλ από πολλά μέρη , όπως περίπτερα και άλλα καταστήματα , αλλά και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. 

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ , βουλευτής του ΑΚΕΛ στην Λεμεσό, καταλόγισε και ευθύνες στην Αστυνομία και το ΥΠΕΣ, που περί άλλων τυρβάζει. 

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η Αστυνομία προέβη σε 11καταγγελίες το 2016, 20 το 2017 και 18 το 2018. Για το 2019 ακόμη να ετοιμαστούν τα στοιχεία της Αστυνομίας…

Home