Κύπρος: 6 μαγευτικές τοποθεσίες έγιναν viral τον τελευταίο καιρό

Κύπρος: 6 μαγευτικές τοποθεσίες έγιναν viral τον τελευταίο καιρό

Έξι μαγευτικές και ξεχωριστές τοποθεσίες για να επισκεφτείς και να φωτογραφίσεις και εσύ!

Της Μικαέλας Μέσσιου

Τα περιοριστικά μέτρα των τελευταίων μηνών ''ανάγκασαν'' τους Κύπριους να το ρίξουν στην... φύση. Ομολογουμένως παρατηρείται μια πρωτόγνωρη ίσως στροφή των Κυπρίων που εξορμούν σε δάση, μονοπάτια της φύσης, βουνά, καταρράκτες, φράγματα και όχι μόνο για να ξεφύγουν λίγο και να περάσουν λίγες στιγμές ξεγνασοιάς στις δύσκολες μέρες που ζούμε. 

>>> Δείτε επίσης: Έλυσε απορίες για Τρόοδος & μονοπάτια της φύσης το νέο Διάταγμα

Το... κυπριακό facebok αλλά και το instagram γεμίζουν με φωτογραφίες από επισκέψεις σε υπέροχες, μαγευτικές και πολλές φορές άγνωστες για αρκετό κόσμο τοποθεσίες στο μικρό μεν, πανέμορφο δε νησί μας. 

>>>> Δείτε επίσης: Τα 14 μονοπάτια της φύσης στο Τρόοδος - Λεπτομέρειες

Κάποιες τοποθεσίες, όχι άδικα, έγιναν viral τους τελευταίους μήνες και από... άγνωστα μέρη έγιναν top προορισμοί που προσελκύουν νέους επισκέπτες σαν μαγνήτης. Κάποτες

Αν δεν τα επισκεφθήκαμε και εμείς ήδη, όλοι είδαμε φωτογραφίες από το περιβόητο ξύλινο σπιτάκι στη Διερώνα που είναι το hotspot του Φθινοπώρου, το δεντρόσπιτο στο Καμπί, τα Τεισιά της Μαδαρής, το μαγευτικό και βγαλμένο από παραμύθι φράγμα του Ξυλιάτου, τα πολύχρωμα σκαλιά της... αγάπης  στα Λύμπια αλλά και το εγκαταλελειμμένο αεροσκάφος στο Τσέρι στην Επ. Λευκωσίας. 

Δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηρίζαμε κάποια αυτά τα μέρη ''μυστικά''. Μπορεί τα Τεισιά της Μαδαρής π.χ. ή το φράγμα Ξυλιάτου να μην είναι και τόσο... μυστικά, αλλά τους τελευταίους 2-3 μήνες μάζεψαν τόσο κόσμο όσο δεν μάζεψαν εδώ και χρόνια. Τα υπόλοιπα 4 σημεία όμως είναι ξεχωριστά και άγνωστα και δικαιολογημένα κέρδισαν τις εντυπώσεις. 

Σαφώς και υπάρχουν εκατοντάδες άλλα υπέροχες και ξεχωριστες τοποθεσίες αλλά ξεχωρίσαμε αυτά τα 6 που ομολογουμένως έγιναν viral στα social media τον τελευταίο καιρό.

>>> Διαβάστε επίσης: Αστυνομία: Μπορείτε από όλες τις πόλεις να πάτε Τρόοδος αλλά.. <<<

Εάν δεν έχετε επισκεφτεί ακόμα κάποια από αυτά, ελπίζουμε μέσα από τις παρακάτω φωτογραφίες και λίγα λόγια που θα σας παρουσιάσουμε για το καθένα να σας πείσαμε και μετά τα απαγορευτικά μέτρα να τα επισκεφτείτε!

Ξύλινο σπιτάκι στην Διερώνα

dierona

Το ξύλινο σπιτάκι βρίσκεται στην επαρχία Λεμεσού στο χωριό Διερώνα, έχει τριγωνική στέγη και είναι  χτισμένο μέσα στα πεύκα. Το εσωτερικό του χωρίζεται σε 3 τμήματα, με 2 μικρές σοφίτες πάνω από τον ισόγειο χώρο. Είναι το νέο hotspot και δέχτηκε χιλιάδες χωρίς υπερβολή κόσμο τον τελευταίο καιρό. Το παράξενο του σχήμα σε μια όμορφη τοποθεσία κλέβει τις εντυπώσεις. 

>>> Νέο διάταγμα από τον Υπουργό Υγείας - Τι αλλάζει

Πως να πας εκεί

dierona2

Για να το επισκεφτείς μπορείς να πάρεις τον δρόμο από το χωριό προς το εξωκλήσι του προφήτη Ηλία και να συνεχίσεις προς την τοποθεσία «Λιβιτζή», που βρίσκεται μόλις 20 λεπτά μακριά από τη Λεμεσό.

Δεντρόσπιτο στο χωριό Καμπί του Φαρμακά

kampia

Ένας άλλος προορισμός που μπορεί να επισκεφτεί μια οικογένεια με τα παιδιά της είναι ένα δεντρόσπιτο το οποίο βρίσκεται στο Καμπί του Φαρμακά, λίγο έξω από τη Λευκωσία.

Το δεντρόσπιτο φτιάχτηκε γύρω από ένα μεγάλο δέντρο που είναι κοντά στον ποταμό. Ξεχωριστό και πανέμορφο. Μαγευτική και η διαδρομή για να φτάσεις μέχρι εκεί. 

kampi 2

Πως να πας 

Για να πας, πρέπει να βρεις το μονοπάτι της φύσης «Αηδόνια», το οποίο έχει ονομαστεί έτσι λόγω του ότι βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού (Κλεισιθκιά) με τους πλάτανους, τις καρυδιές και τα διάφορα άλλα δέντρα, θα πας μέχρι το εστιατόριο Ποταμός, και στα 100 μέτρα από εκεί θα πας δεξιά.

Τεισιά της Μαδαρής

tisia

Η περιοχή ''Τεισιά της Μαδαρής'' σαφώς και δεν ήταν ''μυστική''. Μια εξαιρετική τοποθεσία αγαπημένη για αρκετούς Κύπριους με μοναδική θέα και υπέροχα μονοπάτια της φύσης.

Η Μαδαρή με κορυφή τους Αδελφούς έχει ύψος 1613 μέτρα και είναι η δεύτερη ψηλότερη κορυφή της Κύπρου μετά το σύμπλεγμα του Ολύμπου. Εκεί ακριβώς ξεπετιούνται τα "τεισιά" της περιοχής που είναι μεγάλοι, κάθετοι βράχοι, εντυπωσιακοί στην όψη και μοιάζουν με ψηλά τείχη.

Στα ''Τεσιά της Μαδαρής'' μπορείς να βρεις τρία τουλάχιστον μονοπάτια της φύσης. Το βασικό μονοπάτι ''Τεισιά της Μαδαρής'' βρίσκεται μέσα στο Δάσος Αδελφοί σε τμήμα που έχει ενταχθεί στην περιοχή Natura 2000 «Μαδαρή - Παπούτσα». Το Μονοπάτι Τεισιά της Μαδαρής συνδέεται με τα Μονοπάτια Μαδαρή - Δόξα σοι ο Θεός και Μαδαρή - Σελλάδι Καραμανλή στο σημείο της αφετηρίας του.tisia2

Η αρχή του Μονοπατιού Τεισιά της Μαδαρής βρίσκεται στο πλάτωμα κάτω από το ύψωμα όπου βρίσκεται το πυροφυλάκιο του Τμήματος Δασών, στο τέρμα του αδιέξοδου χωματόδρομου προς τη Μαδαρή. Μπορείτε να πάτε με το αυτοκίνητό σας μέχρι εκεί. 

tisia2

tisia3

Η διαδρομή εκτός από την επαφή με τη φύση προσφέρει πανοραμική θέα προς το Τρόοδος, τα χαμηλότερα σημεία της Σολιάς, τη Μεσαορία και στο πιο κοντινό πλάνο προς τα χωριά Καννάβια και Αγία Ειρήνη, Φράγμα Ξυλιάτου, Λαγουδερά, Πολύστυπος και στο τέλος προς την Πιτσιλιά και την επαρχία Λεμεσού.

Φράγμα του Ξυλιάτου

ksiliatos

Σαφώς ούτε το φράγμα του Ξυλιάτου είναι μυστικό. Τον τελευταίο καιρό όμως οι μαγευτικες του εικόνες γεμίζουν τα social media και σε κάνουν να διερωτάσαι εάν αυτή η τοποθεσία είναι στην Κύπρο. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Ξυλιάτος στη Λευκωσία και κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80.

ksiliatos3

Πως θα πάω εκεί

Το φράγμα είναι 42 χιλιόμετρα από την Λευκωσία. Βγαίνοντας από τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Ακάκι. Συνεχίζεις μέχρι να βρεις την αριστερή στροφή προς Ορούντα. Όταν περάσεις ευθεία το χωριό Ορούντα και το επόμενο την Κάτω Μονή και ακολουθήσεις την δεξιά στροφή προς Αγία Μαρίνα – Ξυλιάτου. Αφού περάσεις και τα δύο χωριά, σε δύο χιλιόμετρα θα δεις στα δεξιά σου το φράγμα.

ksiliatos2

Τα '' σκαλιά της αγάπης'' στο Λύμπια

skalialimpia

Μια ομάδα νέων από το χωριό Λύμπια στη Λευκωσία, προκειμένου να δώσει χρώμα και ζωή στο χωριό αποφάσισαν να βάψουν με διάφορα χρώματα διάφορα σημεία του χωριού αλλά και κάποια χαρακτηριστικά σκαλιά που βρίσκονται εντός του χωριού. Κατάφεραν πάντως να γεμίσουν τα social media με εκατοντάδες φωτογραφίες και να προσελκύσουν χιλιάδες επισκέπτες.

Οι πολύχρωμες σκάλες ονομάζονται και «Σκάλα της Αγάπης» και πράγματι η εικόνα είναι εντυπωσιακή!

skalialimpia

Εγκαταλελειμμένο αεροσκάφος στο Τσέρι

aeroskafos

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά ένα εγκαταλελειμμένο αεροπλάνο στη Λευκωσία, αποτελεί πλέον ένα γνωστό σημείο, το οποίο επισκέπτονται οι νέοι και όχι μόνο για να το δουν αλλά και να το φωτογραφίσουν. 

Που βρίσκεται

aeroskafos2

Το αεροπλάνο βρίσκεται στο Τσέρι, στη Λευκωσία, πίσω από τη φάρμα Λαπάτσα και είναι ανάμεσα σε ξηρές εκτάσεις.

aeroskafos

Το μικρό επιβατικό αεροσκάφος «Piper» είναι τύπου PA-23-250 Aztec, κατασκευής του 1971, άνηκε κάποτε στην αεροπορική βάση της Λακατάμιας, όπου και παρέμεινε όταν εκκενώθηκε και εγκαταλείφθηκε η βάση. Έπειτα, το μετέφεραν στη σημερινή του τοποθεσία.

aeroskafos

Το νέο διάταγμα, το Τρόοδος και τα μονοπάτια της φύσης

Για το τέλος αφήσαμε το αγαπημένο Τρόοδος που εδώ και δύο μέρες ντύθηκε στα λευκά. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στο Τρόοδος, είδαμε τα πρώτα βίντεο αλλά σαφέστατα πολλοί θα ήθελαν να δουν και από κοντά τι γίνεται. Με το νέο Διάταγμα πάντως μπορούμε όλοι οι κάτοικοι από όλες τις επαρχίες να μεταβούμε στις περιοχές Τροόδους για άσκηση στα μονοπάτια της φύσης, όχι για βόλτα και διασκέδαση στην πλατεία η αλλού. Εδώ μπορείτε να δείτε τα 14 μονοπάτια της φύσης στο Τρόοδος. 

τροοδοσ

 

Home