Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κύπρος: Στις περιοχές με το μεγαλύτερο ποσοστό νέων στην Ευρώπη

Offsite Team -
05.01.2022 - 16:50

Κύπρος: Στις περιοχές με το μεγαλύτερο ποσοστό νέων στην Ευρώπη

Τα στοιχεία της Eurostat

Μεταξύ των περιοχών με το μεγαλύτερο ποσοστό νέων 15 έως 29 ετών στην Ευρώπη βρίσκεται η Κύπρος, όπου το ποσοστό βρίσκεται στο 21% του συνολικού πληθυσμού σε σύγκριση με 16% στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με δεδομένα που παρουσιάζει η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, με αφορμή τον ορισμό του 2022 ως Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε επίσης: Ποιοι χρειάζονται τεστ για καφέ,γήπεδα,θέατρα & ποιοι εξαιρούνται

 Ειδικότερα, την 1η Ιανουαρίου 2020, περίπου ένας στους έξι Ευρωπαίους (16%) άνηκε στην ηλικιακή ομάδα των 15 έως 29, δηλαδή 73,6 εκατομμύρια από τον συνολικό πληθυσμό 447,3 εκατομμυρίων ανθρώπων στην ΕΕ. Το 51% των νέων (37,7 εκατομμύρια) ήταν άντρες και 49% (35,8 εκατομμύρια) ήταν γυναίκες.

 

Ο μεγαλύτερος αριθμός νέων ανθρώπων μεταξύ των περιφερειών της ΕΕ (σε επίπεδο NUTS 2) καταγράφηκε στο Ιλ-ντε-Φρανς, όπου βρίσκεται το Παρίσι της Γαλλίας, και όπου 2,4 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται στις ηλικίες 15 - 29 ετών.  

Ακολουθούν, σε απόλυτους αριθμούς νέων, η Λομβαρδία στην Ιταλία (1,5 εκατομμύρια), η Ανδαλουσία στην Ισπανία (1,4 εκατομμύρια), η Καταλονία στην Ισπανία και η Ρον-Αλπ στη Γαλλία (και οι δύο 1,2 εκατομμύρια) και η Μαδρίτη στην Ισπανία και η Καμπανία στην Ιταλία (και οι δύο 1 εκατομμύριο).

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

 Όσον αφορά ωστόσο το ποσοστό των νέων επί του πληθυσμού σε κάθε περιφέρεια, τα μεγαλύτερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Γαλλική Γουιάνα και το υπερπόντιο γαλλικό διαμέρισμα Μαγιότ καθώς και στο Χρόνινγκεν των Κάτω Χωρών (και στις τρεις περιπτώσεις 23%).  

Ακολουθούσαν με 21% η Κύπρος (η οποία θεωρείται ενιαία περιφέρεια), η περιφέρεια της πρωτεύουσας της Δανίας και η ισπανική αυτόνομη περιφέρεια της Μελίγια.  

Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στο Κέμνιτς και στο Βρανδεμβούργο της Γερμανίας (και τα δύο 11%). Οι νέοι αποτελούν το 12% επίσης στη Θουριγγία, το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία και στη Σαξονία-Άνχαλτ της Γερμανίας, καθώς και στις Αστούριες της Ισπανίας.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 

Το μεγαλύτερο ποσοστό νεαρών αντρών καταγράφηκε στο Βόρειο Αιγαίο στην Ελλάδα (24%), στη Γαλλική Γουιάνα και το Χρόνινγκεν (και τα δύο 23%).  

Το μεγαλύτερο ποσοστό νεαρών γυναικών καταγράφηκε στο Μαγιότ (25%), τη Γαλλική Γουιάνα (23%) και το Χρόνινγκεν (22%).

Eurostat

ΚΥΠΕ

Home