Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Λάρνακα: Στο κελί τέσσερα άτομα για παράνομη εισαγωγή καπνού

Offsite Team -
02.07.2019

Λάρνακα: Στο κελί τέσσερα άτομα για παράνομη εισαγωγή καπνού

Thumbnail
H συνολική αξία των αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων που εντοπίστηκαν στην κατοχή του 49χρονου ανέρχεται στα 4.319 ευρώ.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης 6 ημερών εναντίον δύο προσώπων, ηλικίας 49 και 37 χρόνων, 4 ημερών εναντίον  20χρονου και 3 ημερών εναντίον 55χρονου για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, κατάχρησης εξουσίας, δόλου και κατάχρησης εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, παραμέλησης υπηρεσιακού καθήκοντος, κατοχής αδασμολόγητων εμπορευμάτων, κατοχής αφορολόγητων εμπορευμάτων και δόλιας αποφυγής καταβολής δασμού, ΦΠΑ και φόρων κατανάλωσης, που διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 29 Ιουνίου με 1η Ιουλίου 2019 στη Λάρνακα.

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 30 Ιουνίου λήφθηκε πληροφορία ότι ο 49χρονος που βρισκόταν στη Βηρυτό αναμένετο κατά την επιστροφή του από το Λίβανο να κάνει εισαγωγή ναρκωτικών και αφορολόγητων προϊόντων, δηλαδή καπνού.

 

Η πληροφορία έλεγε ακόμα ότι ο 49χρονος με τη βοήθεια τελωνειακού Λειτουργού και έναντι αμοιβής, θα απέφευγε τον έλεγχο των αποσκευών του στο τελωνείο του αεροδρομίου.

 

Πληροφορία που λήφθηκε χθες ανέφερε ότι ο 49χρονος θα έφτανε στο αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση από τη Βηρυτό και οργανώθηκε από μέλη της ΥΚΑΝ επιχείρηση παρακολούθησης. Ο 49χρονος έφτασε στο αεροδρόμιο με τη συγκεκριμένη πτήση λίγο μετά τις 9 χθες το βράδυ και ενώ ανέμενε να παραλάβει τις αποσκευές του, τον προσέγγισε ο 20χρονος που έφτασε με την ίδια πτήση.  

 

Τα δύο άτομα συνομίλησαν για λίγο, ενώ ο 49χρονος χρησιμοποίησε το κινητό του τηλέφωνο. Τα μέλη της ΥΚΑΝ διαπίστωσαν κατά την παρακολούθηση ότι ο 37χρονος ύποπτος που είναι τελωνειακός Λειτουργός βρισκόταν σε υπηρεσία στο χώρο των αφίξεων και μιλούσε στο κινητό του.  

Ακολούθως ο 37χρονος προχώρησε στο σημείο που βρίσκονταν ο 49χρονος και ο 20χρονος στον ιμάντα παραλαβής των αποσκευών και από τις κινήσεις τους οι άνδρες της ΥΚΑΝ αντιλήφθηκαν ότι γνωρίζονταν μεταξύ τους.  

Οι δύο ύποπτοι προχώρησαν μαζί με τον 37χρονο χωρίς να ελεγχθούν οι αποσκευές τους και στη συνέχεια αυτός τους συνόδευσε μέχρι την έξοδο του αεροδρομίου.  

Στην έξοδο του αερολιμένα, μέλος της ΥΚΑΝ αποκάλυψε την ταυτότητα του και σε ερώτηση εάν μετέφεραν οτιδήποτε παράνομο στις αποσκευές τους, ο 49χρονος απάντησε λίγο καπνό και ο 20χρονος μόνο ρούχα.  

Ακολούθησε έρευνα στις βαλίτσες τους και στην αποσκευή του 49χρονου εντοπίστηκαν 17 κιλά καπνός του ναργιλέ και 1200 τσιγάρα. Ο ύποπτος συνελήφθη για τα αυτόφωρα αδικήματα της κατοχής αδασμολόγητων εμπορευμάτων, κατοχής αφορολόγητων εμπορευμάτων, της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμού και της αποφυγής καταβολής φόρων κατανάλωσης.             

Ανακρινόμενος προφορικά ο 49χρονος είπε στην Αστυνομία ότι ο τελωνειακός Λειτουργός τον βοήθησε να περάσει χωρίς έλεγχο τα καπνικά προϊόντα και χωρίς να πάρει οποιαδήποτε αμοιβή.  

Ο τελωνειακός Λειτουργός αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση και έδωσε στην Αστυνομία διάφορους ισχυρισμούς, παραδέχθηκε ότι διατηρούν φιλικές σχέσεις με τον 49χρονο και είπε πως δεν γνώριζε κατά πόσον θα μετέφερε καπνό από το Λίβανο.  

Την ίδια ώρα στο αεροδρόμιο μετέβη τέταρτο άτομο, 55 χρόνων που είναι αδελφός του 49χρονου. Ο 55χρονος είπε ότι είχε μαζί του το χρηματικό ποσό των 4 χιλιάδων ευρώ και ζήτησε να πληρώσει τους δασμούς για τον καπνό που έφερε ο αδελφός του από το Λίβανο.  

Ανακρινόμενος ο 55χρονος είπε πως ζήτησε από τον 49χρονο να του φέρει 10 κιλά καπνό από το Λίβανο, ισχυρίστηκε πως ήταν διατεθειμένος να πληρώσει οποιοδήποτε δασμό του επιβαλλόταν, ενώ δήλωσε άγνοια για τη σχέση του αδελφού του με τον τελωνειακό λειτουργό.  

Η Αστυνομία προχώρησε σε έρευνα των αυτοκινήτων του 49χρονου, 37χρονου και 55χρονου χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε το επιλήψιμο.  

Σημειώνεται ότι η συνολική αξία των αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων που εντοπίστηκαν στην κατοχή του 49χρονου ανέρχεται στα 4.319 ευρώ.  

Σήμερα το πρωί οι τέσσερις ύποπτοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διατάγματα κράτησης.

Home