Λεβέντης: Ένεση για τα κέντρα αναψυχής τα σχέδια στήριξης,αλλά...

Λεβέντης: Ένεση για τα κέντρα αναψυχής τα σχέδια στήριξης,αλλά...

 

Υπάρχουν επιχειρηματίες οι οποίοι πάλι θα αδικηθούν, δηλώνει στην Offsite o Πρόεδρος συνδέσμου ιδιοκτητών Κέντρων αναψυχής Φάνος Λεβέντης

Ως «ένεση» για τους επιχειρηματίες χαρακτήρισε τα νέα σχέδια στήριξης που εξήγγειλαν οι υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών την Τετάρτη, ο Πρόεδρος του συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντης.

Όπως δήλωσε στην Offsite, μελετώντας τα σχέδια ο κ. Λεβέντης διαπίστωσε ότι θα εξυπηρετήσουν πολλούς εργαζόμενους και εργοδότες. Παρ’όλα αυτά όμως, για άλλη μια φορά, όπως σημειώνει, μια συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών δε θα λάβει στήριξη από το Κράτος. 

«Για άλλη μια φορά οι συνταξιούχοι μένουν εκτός και αυτό το θεωρούμε άδικο. Δικαιολογημένα οι συνταξιούχοι επιχειρηματίες δεν πρέπει να λάβουν το επίδομα για τους άνεργους που θα δώσει το υπουργείο Εργασίας, αλλά την στήριξη όσον αφορά το κομμάτι της επιχείρησής τους θα έπρεπε να την λάβουν».

Δείτε εδώ αναλυτικά τα σχέδια στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων

Στοχοποιήθηκαν οι χώροι εστίασης

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει τους χώρους εστίασης σε Λεμεσό και Πάφο, όπου είναι οι δύο επαρχίες στις οποίες επιβλήθηκαν αυστηρότερα μέτρα, ο κ. Λεβέντης μας ανέφερε πως «είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι από την στιγμή που έρχεται το Κράτος και υποχρεούται να υποβάλει νέα αυστηρά μέτρα, σημαίνει ότι είναι μια έμμεση παραδοχή ότι τα προηγούμενα μέτρα δεν πέτυχαν».

Σχολιάζοντας την προηγούμενη απόφαση της Κυβέρνησης για κλείσιμο των χώρων εστίασης στις 22:30 ο κ. Λεβέντης ανέφερε πως «είδαμε ότι τα κρούσματα δεν μειώθηκαν, κάτι το οποίο σημαίνει πως αυτά δεν προέκυπταν από τους χώρους αναψυχής, με εξαίρεση βέβαια το περιστατικό με τους ναργιλέδες, το οποίο ήταν το μοναδικό»

Έλεγχαν τα κέντρα αναψυχής και άφηναν σημαντικούς χώρους πίσω 

Από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και σήμερα, όπως δήλωσε στην Offsite ο κ. Λεβέντης, όλα τα βλέμματα στρέφονταν γύρω από τα κέντρα αναψυχής, όπου οι Ειδικοί θεωρούσαν ότι ήταν ένας από τους χώρους όπου σημειωνόταν μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού. 

«Αστυνομία και οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, είχαν τα βλέμματά τους στραμμένα στα κέντρα αναψυχής και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην ελέγχονται άλλοι χώροι, σημαντικοί».

Ερωτηθείς ο κ. Λεβέντης εάν οι έλεγχοι που γίνονται στα κέντρα αναψυχής είναι επαρκείς, τόνισε πως «γίνονται πάρα πολλοί έλεγχοι, με περιορισμένες καταγγελίες. Οι ιδιοκτήτες συμμορφώθηκαν κατά πολύ σε σύγκριση με την αρχή της πανδημίας, που κρατούσαμε τα ηνία στις καταγγελίες»

Οι άλλες τρεις επαρχίες

Στις επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας και ελεύθερης Αμμοχώστου, οι χώροι εστίασης θα εξακολουθήσουν να κλείνουν στις 22:30. 

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, «οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν είναι βιώσιμες, με εξαίρεση κάποιες καφετέριες που λειτουργούν και κατά τη διάρκεια της ημέρας». Πρόσθεσε δε πως αρκετοί χώροι εστίασης και μπαράκια είναι καταδικασμένα εκ των πραγμάτων να μην λειτουργούν σε βιώσιμη βάση.

Καταληκτικά σημείωσε πως τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα είναι καπάκι στην πρόθεση των περισσοτέρων να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους

Home