Λειτουργούν κανονικά τα εργοτάξια των Δημοσίων Έργων

Λειτουργούν κανονικά τα εργοτάξια των Δημοσίων Έργων

Εργαζόμενοι προς Καρούσο : Βρήκατε το αντίδοτο για κορωνοιό;

Οι επείγουσες ανάγκες για τοίχους αντιστήριξης , ταμπέλες και ξυλουργικές εργασίες που χρειάζονται οι υπηρεσίες του κράτους υποχρεώνουν τους ωρομίσθιους εργάτες των Δημοσίων Έργων να βρίσκονται σε εγρήγορση και να εργάζονται κανονικά σε όλη την Κύπρο.

Υπό άλλες συνθήκες το πιο πάνω θα ήταν μαύρο χιούμορ, αλλά στην προκειμένη κατάσταση, μάλλον πρόκειται περί παρανόησης, αν ληφθεί υπόψη ότι παρά τα αυστηρά μέτρα και άλλα διατάγματα και οι συνεχείς παραινέσεις για να μείνουμε σπίτι δεν τηρούνται από το ίδιο το κράτος!!!

Όπως πληροφορούμαστε από την συντεχνία των ωρομισθίων εργατών των Δημοσίων Έργων, παρά τις επανειλημμένες παραστάσεις τους προς την Διεύθυνση του Τμήματος η απάντηση είναι κατηγορηματική ότι πρέπει να συνεχίσουν τις εργασίες τους στα εργοτάξια . Ο Διευθυντής του Τμ. Δημοσίων Έργων ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΖΑΠΙΤΗΣ, παρά και τις παραινέσεις που δέχθηκε από τις συντεχνίες ΣΕΚ- ΠΕΟ σε συνάντηση που είχαν εντούτοις είναι κατηγορηματικός ότι θα πρέπει να συνεχίσουν την εργασία τους , αφού δεν πήρε οδηγίες από το Υπουργείο Μεταφορών που υπάγεται .

Κι όμως ο Υπ. Μεταφορών ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣ ήταν κατηγορηματικός ότι κλείνουν όλα τα εργοτάξια και δεν δέχεται καμία εξαίρεση. Μάλιστα για να γίνει πιο παραστατικός ο κ. Καρούσος σε δηλώσεις του είπε ότι παρά τις εκκλήσεις εργολάβων για κουτσοδούλεια δυο τριών – ημερών τους απάντησε αρνητικά. 

Βρήκαν το αντίδοτο για κορωνοιό τα Δημόσια Έργα; 

Για να δούμε όμως τι γίνεται στο Τμήμα Δημοσίων Έργων που είναι στην άμεση δικαιοδοσία του όπως τα περιγράφει σε επιστολή του προς τον Διευθυντή του Τμήματος και τον αρμόδιο Υπουργό μεταφορών και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου ΣΤΑΥΡΟ ΜΙΧΑΗΛ συντεχνιακός.

«Έντιμε Κύριε υπουργέ, με το τελευταίο διάγγελμα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκλεισε τα εργοτάξια για λόγους ασφάλειας τής υγείας των εργαζομένων και για μη εξάπλωση του ιού και πολύ καλά έκανε, διότι αναπόφευκτα έρχονται σχεδόν σε επαφή και δεν μπορούν να τηρούν την απόσταση ασφαλείας!!! 

Το ερώτημα μου  Κύριε υπουργέ είναι: τα εργοτάξια του ωρομίσθιου προσωπικού τού τμήματος Δημοσίων έργων γιατί εργάζονται κανονικά; Οι εργαζόμενοι, ιδίως στην ύπαιθρο μεταβαίνουν στα κατά τόπους εργοτάξια με τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα, συνταξιδεύοντας 2-3, ακόμα 4 άτομα!! Είναι επιτρεπτό; Μήπως αυτοί οι εργαζόμενοι δεν έρχονται σε επαφή μεταξύ τους; Μήπως είναι κατώτερης  κατηγορίας εργαζόμενοι; Μήπως δεν νοσούν; Ή μήπως τούς έδωσαν το αντίδοτο για τον ιό; Το σλόγκαν τού Προέδρου και των πολιτικών είναι: Μένουμε σπίτι!!! Παρακαλώ περιμένω μια απάντηση.» 

 

Home