Λεμεσός: ΑμεΑ θα έχουν την εμπειρία της κατάδυσης στη θάλασσα

Λεμεσός: ΑμεΑ θα έχουν την εμπειρία της κατάδυσης στη θάλασσα

"Join Us Make It Possible"

Την ευκαιρία σε άτομα με αναπηρίες να καταδυθούν στη θάλασσα της Λεμεσού, στέλνοντας μήνυμα ίσως ευκαιριών για όλους, θα δώσουν το ερχόμενο Σάββατο η Κυπριακή Παραολυμπιακή Επιτροπή και οι Δήμοι Αγίου Αθανασίου και Γερμασόγειας, στην πρώτη στο είδος της εκδήλωση, με τον τίτλο "Join Us Make It Possible".  

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10:00, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των δυο Δήμων, παρά το Columbia Beach bar, με τη συμμετοχή τριών ομάδων και συνολικά εννέα ΑμεΑ, τα οποία ήδη έχουν εκπαιδευτεί κατά τα τελευταία δυο Σαββατοκύριακα, από επαγγελματίες δύτες, ανέφερε σε διάσκεψη Τύπου ο αντιπρόεδρος της Κυπριακής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Δρ. Αντρέας Ρούμπας.

 

Από τις 13:00 μέχρι και τις 18:00, συνέχισε, θα δοθεί η ευκαιρία σε κάθε άτομο με αναπηρία που θα παρευρεθεί, να νιώσει την εμπειρία της κατάδυσης, με τη βοήθεια επαγγελματιών και όπως τόνισε "σκοπός μας είναι να δείξουμε σε όλους ότι υπάρχουν ευκαιρίες για όλα τα άτομα, και στη στεριά και στη θάλασσα και τον ουρανό".

 

Με αυτόν τον τρόπο, συνέχισε, επιχειρούμε να στείλουμε μηνύματα στην κοινωνία για ίσες ευκαιρίες για όλους και να αγκαλιάσουμε τα άτομα με αναπηρία και να δείξουμε τη στήριξη μας.  

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Βουλής , που αναμένεται να παρευρεθεί, θα γίνει καθαρισμός του βυθού από δύτες καθώς και της παραλίας από εθελοντές.  

Επίσημος προσκεκλημένος, συνέχισε ο κ. Ρούμπας, θα είναι ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Κύπρο, χώρα η οποία θα φιλοξενήσει του Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020, ενώ έχει προσκληθεί για να χαιρετήσει την εκδήλωση και ο Πρέσβης της Φινλανδίας, η χώρα του οποίου Προεδρεύει αυτή τη στιγμή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.  

Επίσης, συνέχισε, θα τιμηθεί, από τον Πρόεδρο της Βουλής, ο χρυσός Έλληνας Παραολυμπιονίκης του Ρίο 2016, στην άρση βαρών, Παύλος Μάμαλος, ενώ στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται αθλητές της παραολυμπιακής μας ομάδας.  

Ο αντιπρόεδρος της Κυπριακής Παραολυμπιακής Επιτροπής ευχαρίστησε το Δήμο Αγίου Αθανασίου και το Δήμο Γερμασόγειας για τη στήριξη και βοήθεια που πρόσφεραν στην όλη προσπάθεια διοργάνωσης της εκδήλωσης.  

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Γερμασόγειας, Κυριάκος Ξυδιάς, είπε πως πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκινά γιατί και τους τρεις φορείς τους συνδέει μια κοινή ανησυχία, το ενδιαφέρον για το περιβάλλον και για τον άνθρωπο.  

"Οργανώνουμε μια εκδήλωση η οποία συνδυάζει τη δυνατότητα, σε άτομα με αναπηρία, να καταδυθούν στο θαλάσσιο πάρκο και συνδυάζει την περιβαλλοντική ευαισθησία, με τον καθαρισμό του βυθού και της περιοχής γύρω από το χώρο της εκδήλωσης", συμπλήρωσε.  

Λέγοντας πως έχει αφιερωθεί αρκετός χρόνος και πως με κόπο έγινε η προετοιμασία της εκδήλωσης, σημείωσε πως όλα ξεχνιούνται μπροστά στο αίσθημα χαράς για τα άτομα με αναπηρία, όταν βγαίνουν από το βυθό, αφού όπως του είπε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης ένας νέος με αναπηρία, στο βυθό ένιωσε σαν να περπατούσε.  

Εξάλλου, ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου, Μαρίνος Κυριάκου, δήλωσε πως αυτή η ξεχωριστή εκδήλωση, που για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Κύπρο, δίνει την ευκαιρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να δείξει το ανθρώπινο της πρόσωπο.  

"Το πιο σημαντικό από την όλη εκδήλωση είναι ότι θα σταλούν στην κοινωνία κάποια σημαντικά μηνύματα, ότι ο κάθε άνθρωπος δικαιούται μια ισότιμη θέση στην κοινωνία και αξίζει να έχει το σεβασμό και την αξιοπρέπεια αλλά και τις ίσες ευκαιρίες".  

Ο κ. Κυριάκου κάλεσε όλον τον κόσμο να παρευρεθεί στην εκδήλωση και να στηρίξει τα άτομα με αναπηρία, στέλνοντας έτσι τα δικά του μηνύματα.

ΚΥΠΕ

Home