Λεμεσός:Νεότερή ενημέρωση για την φωτιά - Επηρεάστηκαν υποστατικά

Λεμεσός:Νεότερή ενημέρωση για την φωτιά - Επηρεάστηκαν υποστατικά

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13.16 σε περιοχή είναι υπό έλεγχο από τις 15.20. Στο μέρος της πυρκαγιάς έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Για την πυρκαγιά εργάστηκαν 7 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα  και 14 πυροσβέστες από την Επαρχία Λεμεσού υποστηριζόμενοι και από την ΕΜΑΚ. Επίσης συνέβαλαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς Τμήμα Δασών με 1 Βυτιοφόρο όχημα, Βρετανικές Βάσεις 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα, Ταμείο Θήρας  1 Φ.Μ.Π. , Δήμος Ύψωνα  2 εκσκαφείς καθώς επίσης και τα τέσσερα (4) ελικόπτερα πυρόσβεσης ΦΛΟΓΑ 1-2-3-4, και τα δύο (2) αεροσκάφη πυρόσβεσης  Forest 1 & Forest 2

Η πυρκαγιά ήταν πλησίον κατοικημένης περιοχής και κατέκαψε  έκταση περίπου 6 εκταρίων από ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση χαρουπόδεντρα . Επηρέασε αριθμό υποστατικών που βρίσκονταν σε ανοικτό χώρο . Επίσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία προφυλάχτηκαν κατοικίες οι οποίες κινδύνευσαν άμεσα.

Στο μέρος της πυρκαγιάς παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης για τελικές κατασβέσεις, ασφάλιση της περιμέτρου και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπύρωσεων.

Home