Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Λευκωσία: Για αστυνομική βαρβαρότητα κάνουν λόγο οι διοργανωτές

Offsite Team -
14.02.2021

Λευκωσία: Για αστυνομική βαρβαρότητα κάνουν λόγο οι διοργανωτές

Thumbnail
Για τραυματισμούς και «αστυνομική βαρβαρότητα», κάνουν λόγο οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας στη Λευκωσία

Για πολλούς τραυματισμούς και για «αστυνομική βαρβαρότητα», κάνουν λόγο οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας «Ως Δαμέ», το Σάββατο, στη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια της οποίας σημειώθηκαν επεισόδια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών «ο ξεκάθαρα αντιφασιστικός και ταξικός χαρακτήρας της κινητοποίησής μας, οδήγησε την αστυνομία στον αποκλεισμό ολόκληρων οικοδομικών τετραγώνων, στην ανάπτυξη πάνοπλων αστυνομικών σε δεκάδες περιπολικά και μοτοσικλέτες, τη χρήση drone και φυσικά του κανονιού νερού με την ευφάνταστη ονομασία “Αίαντας”».

 

Οι διοργανωτές αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «πολλοί αλληλέγγυοι/ες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες», και κάνουν λόγο για τραυματισμό 25χρονης μουσικού, «η οποία δέχτηκε ευθεία βολή στο πρόσωπο από τον «Αίαντα», με συνέπεια να χάσει τις αισθήσεις της και με κίνδυνο μόνιμης βλάβης στην όρασή της». «Ανάμεσα στα θύματα της αστυνομικής βαρβαρότητας άλλος νεαρός διαδηλωτής, τον οποίο θρασύτατοι αστυνομικοί πάτησαν στον λαιμό ενώ βρισκόταν ήδη ακινητοποιημένος στο έδαφος», προστίθεται.

Home