Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Λοττίδου: Να αρθεί η διάκριση σε βάρος γυναικών υπαξιωματικών ΕΦ

Offsite Team -
25.11.2022 - 17:33

Λοττίδου: Να αρθεί η διάκριση σε βάρος γυναικών υπαξιωματικών ΕΦ

Η Σύσταση της Επιτρόπου Διοικήσεως για άρση διάκρισης λόγω φύλου σε υπαξιωματικούς της ΕΦ

Σε σύσταση προκειμένου να αρθεί διάκριση λόγω φύλου σε βάρος γυναικών υπαξιωματικών της ΕΦ στον τομέα της εργασίας προχώρησε η Μαρία Στυλιανού-Λοττίδη, Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως Φορέας Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων.

Σε ηλεκτρονικό της μήνυμα προς τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας το οποίο κοινοποίησε, αναφέρει ότι η διενεργηθείσα έρευνα, έπειτα από σχετικά παράππονα που της είχαν υποβληθεί από γυναίκες υπαξιωματικούς, είχε οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι οι παραπονούμενες υπήρξαν θύματα απαγορευμένης διάκρισης λόγω φύλου, τόσο στην πρόσβαση στην εργασία, όσο και στην επαγγελματική ανέλιξη.

Προσθέτει ότι  έγιναν οι προβλεπόμενες από τον Νόμο διαβουλεύσεις στο Γραφείο της  στις 12 και 31 Οκτωβρίου 2022 και σε αυτές παρέστησαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας και ο δικηγόρος των παραπονουμένων, καθώς και εκπρόσωποι  του Υπουργείου Οικονομικών και του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού.

Ύστερα από τις διαβουλεύσεις η Επίτροπος προεβη στη Σύσταση όπως «το Υπουργείο Άμυνας προχωρήσει άμεσα στη λήψη μέτρων για υλοποίηση της πρότασής του για παραχώρηση μίας πρόσθετης προσαύξησης εντός της μισθολογικής κλίμακας που βρίσκονται σε όλες τις γυναίκες υπαξιωματικούς, που προέρχονται από τις 5η, 6η, 7η και 8η σειρές, συμπεριλαμβανομένων και όσων από τις εν λόγω σειρές διορίστηκαν σε θέση Λοχία και στη συνέχεια για οποιονδήποτε λόγο αποχώρησαν από την υπηρεσία. Το Υπουργείο Άμυνας δεν μπορεί να υπαναχωρήσει από την πιο πάνω πρόταση, παρά μόνο στην περίπτωση ενδεχόμενης νέας συμφωνίας, η οποία θα είναι προς όφελος των επηρεαζόμενων γυναικών υπαξιωματικών», αναφέρει.

"Με σκοπό να τύχουν τα πιο πάνω εφαρμογής από την 1/1/2023, το Υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, να προνοήσει όπως περιληφθεί σχετικό κονδύλι στον Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό που θα κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων προς ψήφιση", καταλήγει η Επίτροπος.

ΚΥΠΕ

Home