Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μάχη με τις φλόγες σε Τσέρι και Πύργο Τηλλυρίας

Offsite Team -
10.07.2022 - 16:41

Μάχη με τις φλόγες σε Τσέρι και Πύργο Τηλλυρίας

Σε συναγερμό η Πυροσβεστική - Στην μάχη και πτητικά μέσα

Η πυρκαγιά παρά την κοινότητα Λάγειας έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, σε εξέλιξη βρίσκεται στην περιοχή Τσερίου, ενώ νέα φωτιά ξέσπασε στον Πάνω Πύργο Τηλλυρίας με αποτέλεσμα τα πτητικά μέσα να αναχωρήσουν για την περιοχή.

Δείτε ακόμη: 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά παρά τη Λάγεια κατέκαψε πέντε εκτάρια από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και ελαιόδεντρα.

Για την κατάσβεσή της «συνδράμουν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία με ενίσχυση από το Τμήμα Δασών, την Υπηρεσία Θήρας, Επαρχιακή Διοίκηση, αριθμό καδενοφόρων, γεωργικών ελκυστήρων και εθελοντών. Η πυρκαγιά ανακόπηκε προτού επεκταθεί σε δασική περιοχή».

Παραμένουν οι επίγειες δυνάμεις για οριοθέτηση της πυρκαγιάς και μέχρι την τελική της κατάσβεση.

Όλα τα πτητικά μέσα αναχώρησαν από τη Λάγεια για να ριχθούν στη μάχη κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στον Πάνω Πύργο Τηλλυρίας, που, σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, εκδηλώθηκε η ώρα 15:35 της Κυριακής.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης.

Παράλληλα, η πυρκαγιά στην περιοχή Τσερίου είναι σε εξέλιξη, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Τρία εκτάρια από   ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και ελαιόδεντρα καίονται. Για την κατάσβεση ασχολούνται τέσσερα Πυροσβεστικά Οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με ενίσχυση γεωργικών ελκυστήρων από το Δήμο Τσερίου για προστασία κατοικιών.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι νέα εστία πυρκαγιάς εντοπίστηκε στην περιοχή Τσερίου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενισχύει την περιοχή με ακόμη ένα στελεχωμένο Πυροσβεστικό Όχημα.

ΚΥΠΕ

Home