Μακάρειο: Έρχονται Α' Βοήθειες,Κέντρο Εγκαυμάτων & άλλες κλινικές

Μακάρειο: Έρχονται Α' Βοήθειες,Κέντρο Εγκαυμάτων & άλλες κλινικές

Ανακοινώθηκε η δημιουργία ΤΑΕΠ που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα ενώ στο Μακάρειο θα υπάρχει και Κέντρο Εγκαυμάτων για παιδιά - Τι δηλώνει στην Offsite ο Διευθυντής του Μακάρειου για τα έργα που θα γίνουν

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Νέες κλινικές αλλά και ανακαινίσεις των υφιστάμενων μερών στο Μακάρειο Νοσοκομείο προωθούνται για το επόμενο διάστημα. Μέσα από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, θα διατεθούν πέραν των 23 εκατομμυρίων για έργα στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνολικά 23,5 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στο Μακάρειο, ένα πρότυπο Νοσοκομείο το οποίο φροντίζει τη μητέρα και το παιδί με σκοπό να είναι ακόμα πιο φιλόξενο. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Μιλώντας στην Offsite ο διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου δρ Ανδρέας Νεοφύτου, εξέφρασε την ικανοποίηση του καθώς οι εισηγήσεις προηγούμενων χρόνων παίρνουν σάρκα και οστά. 

Το πρώτο και το σημαντικότερο έργο είναι η δημιουργία Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) για παιδιά, κάτι το οποίο δεν υπάρχει μέχρι σήμερα. Όπως μας ανέφερε ο δρ Νεοφύτου, τα περιστατικά πρώτων βοηθειών δεν μπορούσαν να μεταβούν στο Μακάρειο γι’αυτό και πήγαιναν στις Πρώτες Βοήθειες των Γενικών Νοσοκομείο. 

«Η εισήγηση εδώ και πολλά χρόνια ήταν να δημιουργηθεί ένα κέντρο πρώτων βοηθειών στο Μακάρειο Νοσοκομείο και βλέπουμε ότι τώρα παίρνει σάρκα και οστά». 

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών θα στεγαστεί σε νέο κτίριο το οποίο θα είναι ωστόσο επέκταση στο ήδη υφιστάμενο κτίριο του Μακάρειου Νοσοκομείου. Πάνω από το ΤΑΕΠ θα στεγαστεί η νέα Κλινική Παιδονευρολογίας και Γενετικής. Επιπλέον στο ίδιο κτίριο έγινε εισήγηση για να γίνει Κέντρο Εγκαυμάτων για παιδιά, κάτι το οποίο δεν υπάρχει πουθενά στην Κύπρο. 

Μέσα στα ίδια πλάνα, συνεχίζει ο δρ Νεοφύτου, «έχουμε εντάξει και την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Πρόωρων Νεογνών η οποία θα γίνει στο πίσω μέρος του Μακάρειου Νοσοκομείου». 

Έρχονται και ανακαινίσεις

Την ίδια ώρα εκτός από τα νέα έργα που θα γίνουν, θα ξεκινήσουν παράλληλα και ανακαινίσεις κάποιων από των υφιστάμενων χώρων του Μακάρειου Νοσοκομείου. 

Σύμφωνα με τον δρ Νεοφύτου, θα γίνει ανακαίνιση της παρούσας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Πρόωρων Νεογνών ενώ τόνισε ότι στο Μακάρειο Νοσοκομείο καταλήγουν περιστατικά από όλες τις ιδιωτικές κλινικές παγκύπρια, από τα κατεχόμενα αλλά και τις Βρετανικές Βάσεις.

Παράλληλα, όπως μας ανέφερε θα γίνει ανακαίνιση και στην Κλινική Θαλασσαιμίας στο Μακάρειο Νοσοκομείο όπου εκεί περιθάλπτονται όλοι οι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία. 

Καταληκτικά ο δρ Νεοφύτου, δήλωσε πως τα τετράκλινα δωμάτια της Γυναικολογικής Κλινικής μετά από ανακαίνιση θα γίνουν δίκλινα

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Το χρονοδιάγραμμα

Σε ό,τι αφορά το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα και πού θα δοθεί προτεραιότητα, ο δρ Νεοφύτου μας ανέφερε ότι σχεδόν όλα τα έργα αλλά και οι ανακαινίσεις θα ξεκινήσουν το ίδιο διάστημα.

Σε επικοινωνία μας με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπο Χαριλάου, μας ανέφερε πως θα πρέπει πρώτα να ετοιμαστούν οι μελέτες, να προκηρυχθούν προσφορές και μετά να μπει ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ξεκινήσουν και πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα. 

«Είναι έργα προτεραιότητας και έχουμε υποχρέωση να τα προχωρήσουμε και θα δοθεί τεράστια έμφαση», σημείωσε ο κ. Χαριλάου.

Home