Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μας έμειναν τα χαλλούμια λόγω πανδημίας

Offsite Team -
05.05.2022 - 12:20

Μας έμειναν τα χαλλούμια λόγω πανδημίας

Το χαλούμι δεν επηρεάζεται από τον πόλεμο, δηλώνει ο υπ.Γεωργίας

Δεν επηρεάζεται η παραγωγή και διάθεση του χαλλουμιού από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανέφερε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής λέγοντας ότι αυτό που προσπαθούν να διαχειριστούν είναι τις αδιάθετες ποσότητες από την περίοδο της πανδημίας.

Μιλώντας στην Λάρνακα, ο κ. Καδής είπε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει περίπου 1 εκ ευρώ στήριξη στους τυροκόμους για να διαχειριστούν τα αποθέματα. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι με τις θετικές προβλέψεις για τον τουρισμό, θ’ αυξηθεί η κατανάλωση. «Το ζητούμενο είναι να πάρει το χαλλούμι την τιμή που του αξίζει και να επωφεληθούν όλοι οι συμμετέχοντες στην αλυσίδα παραγωγής, από τους κτηνοτρόφους μέχρι και τους τυροκόμους».

Ανοικτό, συνέχισε ο κ. Καδής, παραμένει το θέμα των ελέγχων. Για τον έλεγχο του χαλουμιού ΠΟΠ, είπε, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο μηχανισμός ελέγχου με την pro Verıtas. «Μένει να δούμε τί θα κάνουμε με το εμπορικό σήμα στη βάση και των υποδείξεων της Νομικής Υπηρεσίας», ανέφερε. Αναμένονται οι απόψεις της Νομικής Υπηρεσίας για το πώς θα πραγματοποιούνται οι έλεγχοι στο προϊόν που φέρει το όνομα χαλλούμι, κάτω από το εμπορικό σήμα, πρόσθεσε.

Το χαλλούμι παραμένει το πιο σημαντικό αγροτικό προϊόν του τόπου μας και θέλουμε να το προστατέψουμε και να το αναδείξουμε, σημείωσε ο Υπουργός Γεωργίας λέγοντας ότι γι’ αυτό το λόγο εκδηλώσεις όπως αυτή για το χαλούμι στη Λάρνακα που διοργάνωσαν το  Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης, η εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, το ΑΞΙΚ και ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου, είναι πολύ σημαντικές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Αδελφοποίηση του Δήμου Πειραιά με τον Δήμο Αμμοχώστου

Offsite Team -
03.07.2022 - 15:36

Αδελφοποίηση του Δήμου Πειραιά με τον Δήμο Αμμοχώστου

Thumbnail
Στόχος η ενίσχυση της συνεργασίας τους

Την Αδελφοποίηση μεταξύ Δήμου Πειραιά και Δήμου Αμμοχώστου υπέγραψαν οι Δήμαρχοι Γιάννης Μώραλης και Σίμος Ιωάννου αντίστοιχα, στο Δημαρχείο Πειραιά, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας τους.

Αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Σίμο Ιωάννου, τους Δημοτικούς  Συμβούλους Ανδρέα Φλουρέντζου, Μιχάλη Βασιλείου, Γιώργο Τσίσιο και την Δημοτική Γραμματέα Μαριλένα Μανώλη, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στον Πειραιά για τον συγκεκριμένο σκοπό.

«Ολοκληρώθηκε η αδελφοποίηση των δύο πόλεων, οι οποίες έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Ανεξάρτητα αν υπάρχει μια παράνομη κατοχή της Αμμοχώστου και παρά το θλιβερό καθεστώς, ο δήμος είναι ζωντανός. Υπάρχουν πολιτιστικά  και αθλητικά  σωματεία, τα οποία λειτουργούν σε άλλες πόλεις. Άρα υπάρχει πεδίο συνεργασίας και μπορούμε να  αναλάβουμε από κοινού πολυεπίπεδες πρωτοβουλίες, ενισχύοντας τις σχέσεις των δύο πόλεων», ανέφερε, κατά την υπογραφή της Αδελφοποίησης ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. 

«Σημαντικό  ρόλο σε αυτή την αδελφοποίηση και στην ένωση των δύο πόλεων θα διαδραματίσει και η νέα  ακτοπλοϊκή γραμμή, καθώς μετά από 21 χρόνια συνδέθηκε ξανά η Κύπρος με την Ελλάδα με το λιμάνι του Πειραιά», επισήμανε ο κ. Μώραλης.

Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι ο Δήμος Πειραιά θα συμβάλει, με τις δυνάμεις του, στη μεγαλύτερη επικοινωνία του προβλήματος της πόλης της Αμμοχώστου.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου επισήμανε ότι η συγκεκριμένη αδελφοποίηση «ήταν μια επιθυμία πολλών ετών που έγινε πραγματικότητα». 

«Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε καλή συνεργασία. Έχουμε ανάγκη αυτές οι μεγάλες πόλεις να βοηθήσουν στο ζήτημα της Αμμοχώστου και να κάνουμε έναν μεγάλο, διπλό αγώνα: αφενός να προωθήσουμε το θέμα της Αμμοχώστου σε όλα τα διεθνή fora - και ο Πειραιάς που έχει πάρα πολύ καλές σχέσεις με άλλες πόλεις σίγουρα θα βοηθήσει - αφετέρου να κρατήσουμε τον κοινωνικό ιστό της πόλης μας, όπως είναι τα σωματεία, τα πολιτιστικά ιδρύματα, το ΕΒΕΑ», επισήμανε ο κ. Ιωάννου.

Στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης παρευρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου Πειραιά η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας,  η Εντεταλμένη  Δημοτική Σύμβουλος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Κατάρτισης και  Βρεφονηπιακών Σταθμών Ζηλάκου Χαραλαμπία και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας Χαρουτιούν Μαρκαριάν.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Πειραιά, «η αδελφοποίηση των δύο Δήμων αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξη των αδελφικών δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο πόλεων, με την ανταλλαγή εμπειριών σε διάφορους τομείς διοίκησης, αθλητισμού, τέχνης, πολιτισμού, καθώς και στην διεύρυνση των ιστορικών δεσμών Πειραιά και Αμμοχώστου».

«Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο κ. Μώραλης στο πλαίσιο των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του Πειραιά, επισκέφθηκε την Κύπρο, όπου υπέγραψε με τον κ. Ιωάννου Πρωτόκολλο Συνεργασίας», προσθέτει ο Δήμος Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στον Πειραιά, η αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου ξεναγήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη, στο Δημοτικό Θέατρο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, από την Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Ευαγγελία Μπαφούνη.

Ο Δήμος Πειραιά είναι αδελφοποιημένη πόλη και με τον Δήμο Λάρνακας από το 1995.

ΚΥΠΕ

Home