Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μάζεψε 240 κιλά κάνναβης φέτος η ΥΚΑΝ/ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
19.11.2021 - 06:00

Μάζεψε 240 κιλά κάνναβης φέτος η ΥΚΑΝ/ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Εντόπισε 60 κιλά κάνναβη παραπάνω σε σχέση με πέρσι η ΥΚΑΝ - Στην «πιάτσα» κυκλοφορούν νέα συνθετικά ναρκωτικών

Oι πολύ μεγάλες επιτυχίες των μελών της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών το τελευταίο διάστημα ανέδειξαν και την αυξητική τάση που παρατηρείται  τους τελευταίους μήνες στην Κύπρο. Η Offsite αποκαλύπτει ότι μετά τη μεγάλη επιτυχία με την κατάσχεση σχεδόν 19 κιλών κάνναβης στις 12  Νοεμβρίου 2021 η Αστυνομία κατάσχεσε φέτος σε 11 μήνες  συνολικά 240 κιλά κάνναβης έναντι 180 κιλά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Με βάση τα στοιχεία φαίνεται ότι οι Αρχές μάζεψαν σοδειά 60 κιλών παραπάνω το 2021.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Θέτοντας αυτά τα στοιχεία στον Διοικητή της ΥΚΑΝ Μιχάλη Κατσουνωτό, ανέφερε ότι . «οι επιτυχίες με τις κατασχέσεις αντικατοπτρίζουν τις προσπάθειες των αστυνομικών / μελών μας άνκαι όπως σε κάθε Τμήμα της Αστυνομίας είμαστε υποστελεχωμένοι». Χωρίς πολλά λόγια ο κ. Κατσουνωτός παρατήρησε ότι «συγκεντρώνουμε και αξιοποιούμε πληροφορίες που είναι το «όπλο» μας απέναντι στους παράνομους.  Η πλειοψηφία του εμπορίου ναρκωτικών στήνεται στο εξωτερικό με προορισμό την Κύπρο. Όσον αφορά στις διαδρομές των παράνομων ουσιών και ειδικά της κάνναβης, ο Διοικητής της ΥΚΑΝ δεν έδωσε πληροφορίες λέγοντας ότι απλά αξιολογείται το καθετί».

Ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι στην «πιάτσα» κυκλοφορούν νέα συνθετικά ναρκωτικών που έγιναν της μόδας στο εξωτερικό, 

Σημειώνεται ότι παρατηρείται στροφή στην τεχνολογία και ιδιαίτερα στο σκοτεινό διαδίκτυο (darknet)», εξηγώντας ότι «είναι ένα ανώνυμος διαδικτυακός ιστότοπος, η πρόσβαση του οποίου δεν γίνεται με τα συνήθη εργαλεία αναζήτησης, π.χ. google, αλλά με άλλα λογισμικά προγράμματα».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Στον ιστότοπο αυτό οι πληρωμές γίνονται με ψηφιακό νόμισμα σε μια προσπάθεια να μην αφήνονται ηλεκτρονικά ίχνη και αποτυπώματα από πλευράς των δραστών.

Αναφορικά με τους τρόπους χειρισμού αυτών των υποθέσεων από την ΥΚΑΝ, ο κ. Κατσουνωτός είπε πως η Υπηρεσία συνεργάζεται στενά με το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ διερευνούν ήδη κάποιες πληροφορίες από πλευράς Europol.

 

Home