Με λήψη ακόμα πιο δυναμικών μέτρων προειδοποιεί η ΠΣΕΜ

Με λήψη ακόμα πιο δυναμικών μέτρων προειδοποιεί η ΠΣΕΜ

Επιστολή ΠΣΕΜ στον Υπ. Παιδείας για την αξιολόγηση του μαθητή και τις εξετάσεις ανά τετράμηνο 

Η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) με επιστολή της προς τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, τον καλεί να τοποθετηθεί για το ζήτημα της αξιολόγησης του μαθητή και ζητά την ακύρωση των εξετάσεων ανά τετράμηνο, προειδοποιώντας ότι αν δεν ληφθούν υπόψιν οι ανησυχίες των μαθητών θα λάβουν ακόμα πιο δυναμικά μέτρα.  

Η επιστολή ημερομηνίας 19/3 αναφέρεται σε μη ύπαρξη συζήτησης για τα ζητήματα αξιολόγησης του μαθητή τις τελευταίες βδομάδες, τα οποία χαρακτηρίζονται από την ΠΣΕΜ ως «φλέγοντα», καθώς η εφαρμογή του σχεδίου αξιολόγησης θα αρχίσει τη νέα σχολική χρονιά.

 

«Εδώ και δύο μήνες που γίνεται η συζήτηση στην Επιτροπή Αξιολόγησης δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας σε σχέση με τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει στην Επιτροπή» αναφέρει η ΠΣΕΜ, προσθέτοντας ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί φορείς αναμένουν τις απόψεις του Υπουργείου, το οποίο καλείται «να τοποθετηθεί άμεσα σε όλα όσα έχουν ειπωθεί».

 

Επισημαίνεται επίσης ότι «δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται σε εξέλιξη διάλογος και την ίδια στιγμή το Υπουργείο να προχωρά σε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για το σχέδιο αξιολόγησης», παραπέμποντας σε εγκύκλιο ημερομηνίας 7/3/2019 για επιμορφωτικές συναντήσεις για την αξιολόγηση του μαθητή. Η ΠΣΕΜ προσθέτει ότι το Υπουργείο "δεν σέβεται το διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά ούτε και τους εκπαιδευτικούς φορείς που κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις στην Επιτροπή".  

Περαιτέρω αναφέρεται ότι «το Υπουργείο δείχνει να μη λαμβάνει υπόψη το διάλογο και συνεχίζει να επιμένει στην εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο με τις οποίες διαφωνεί η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών φορέων». Αν το Υπουργείο, συνεχίζει η επιστολή, έχει διάθεση για έναν εποικοδομητικό διάλογο θα έπρεπε να είναι έτοιμο να καταθέσει τροποποιητικό νομοσχέδιο στη Βουλή, το οποίο θα ακυρώνει τις εξετάσεις ανά τετράμηνο.  

«Ευελπιστούμε σε άμεση απάντηση των ερωτημάτων που θέτουμε. Σε περίπτωση που για ακόμα μια φορά δεν ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες του μαθητικού κινήματος θα μας αναγκάσετε να λάβουμε ακόμα πιο δυναμικά μέτρα, αυτή τη φορά μαζί με τους καθηγητές μας», καταλήγει η ΠΣΕΜ.

Home