Με νόμο παράταση των αδειών των κέντρων αναψυχής στα τρία χρόνια

Με νόμο παράταση των αδειών των κέντρων αναψυχής στα τρία χρόνια

Υπέρ ψήφισαν 37 βουλευτές ενώ υπήρξαν και δύο αποχές.

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε νόμους για παράταση της ισχύος των αδειών των κέντρων αναψυχής για τρία χρόνια από την ημερομηνία έκδοσή τους.  

Οι σχετικές προτάσεις νόμου υποβλήθηκαν από τους βουλευτές του ΔΗΣΥ Ανδρέα Κυπριανού και Κυριάκο Χατζηγιάννη. Υπέρ ψήφισαν 37 βουλευτές ενώ υπήρξαν και δύο αποχές.

 

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι με τις προτάσεις αυτές μειώνεται η γραφειοκρατία και ταλαιπωρία χιλιάδων ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής που μόλις εξασφαλίσουν την άδειά τους αρχίζουν τις διαδικασίες εκ νέου για τον επόμενο χρόνο. Κάτι τέτοιο, πρόσθεσε, θα δώσει περισσότερο χρόνο στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους να προβαίνουν στους απαραίτητους ελέγχους κάτι που δεν γίνεται τώρα.

 

Ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι οι προτάσεις έχουν ως στόχο να απελευθερώσουν τους ιδιοκτήτες από τα γραφειοκρατικά που έτρεχαν για πράγματα παράλογα και αχρείαστα και πολλές φορές οι τοπικές αρχές δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθούν.  

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Κώστας Κώστα σημείωσε ότι είναι αδύνατο χιλιάδες υποστατικά να ελέγχονται κάθε χρόνο και είπε ότι και οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι θετικές στις προτάσεις νόμου.  

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου εξέφρασε τη συμφωνία του κόμματος με τους σκοπούς των προτάσεων νόμου και σημείωσε ότι εν μέσω πανδημίας οι πρώτοι που επηρεάζονται είναι αυτές οι επιχειρήσεις.  

Ο βουλευτής της Αλληλεγγύης Μιχάλης Γιωργάλλας ζήτησε να πολλαπλασιαστούν παρόμοιες προτάσεις που βοηθούν να ευκολυνθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα και να μην ταλαιπωρείται σε ατέρμονη γραφειοκρατία

 

Ο βουλευτής της Πλατφόρμας Δημοκρατικών Δυνάμεων Άγγελος Βότσης συνεχάρη τους εισηγητές αναφέροντας παράλληλα ότι εν μέσω πανδημίας οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής χρειάζονται κάτι περισσότερο από αυτή τη νομοθεσία.  

(ΚΥΠΕ/ΘΝΕ/ΑΑΡ)

Home