Μπαράζ πυρκαγιών στην Κύπρο / Κινδύνεψε και το Πουρνάρα (ΦΩΤΟΣ)

Μπαράζ πυρκαγιών στην Κύπρο / Κινδύνεψε και το Πουρνάρα (ΦΩΤΟΣ)

Μία μετά την άλλη οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές / Κινδύνεψε και το Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών

Μπαράζ πυρκαγιών στην Κύπρο, καθώς η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε 26 κλήσεις σε όλη την Κύπρο, ενώ μία εξ αυτών, απείλησε και το Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στην Κοκκινοτριμιθιά, της επαρχίας Λευκωσίας (Δείτε φωτογραφίες πιο κάτω). 

Πιο συγκεκριμένα η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 27ης Μαΐου 2020 μέχρι και τις 06.00 της 28ης  Μαΐου  2020 ανταποκρίθηκε σε 47 κλήσεις για βοήθεια ,26 πυρκαγιές , 15 ειδικές εξυπηρετήσεις και 6 ψευδείς κλήσεις.

•     Ώρα 11.24 - Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, σωρούς από άχρηστα υλικά και κοπριά έκτασης 3 δεκαρίων δίπλα από κτηνοτροφικό υποστατικό στο χωριό Κολόσσι. Από την πυρκαγιά ζημιές έπαθε ακινητοποιήμενο όχημα. Η πυρκαγιά είναι στο χώρο ευθύνης των Βρετανικών Βάσεων που ανέλαβαν την διερεύνηση αιτιών της πυρκαγιάς. 2 πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς Λεμεσού και 2 από Βρετανικές Βάσεις. Έλεγχος πυρκαγιάς στις 12.25. 

•    Ώρα 16.10 - Πυρκαγιά σε αποκάλαμα, ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, σωρούς από άχρηστα υλικά, 20 μπάλες σανού και ελαιόδεντρα έκτασης 4 εκταρίων δίπλα από κτηνοτροφικό υποστατικό στην κτηνοτροφική περιοχή Δρομολαξιάς. 3 πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς Λάρνακας  - 2 από Τμήμα Δασών – αριθμός γεωργικών ελκυστήρων.  Έλεγχος πυρκαγιάς στις 16.50. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται η πυρκαγιά να ξεκίνησε από καύση σκυβάλων και παλιών ελεαστικών.

•    Ώρα 18.43 - Πυρκαγιά σε αποθήκη εξοχικής οικίας στον παλαιό δρόμο Λάρνακας Λευκωσίας παρά το Χ.Υ.Τ.Α. Από την πυρκαγιά εκτεταμένες ζημίες έπαθε μία ξύλινη αποθήκη 3 Χ 4 διάφορα εργαλεία , γεωργικά μηχανήματα και διάφορα έπιπλα της οικίας. 2 πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς Λάρνακας. Έλεγχος πυρκαγιάς στις 18.59. Οι ένοικοι απουσίαζαν. Φαίνεται η πυρκαγιά εκ πρώτης όψεως να προκλήθηκε από ηλεκτρικό πρόβλημα.  

•    Ώρα 20.00 - Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, σπαρτά , άγρια βλάστηση, έκτασης Πέντε (5) δεκαρίων περίπου στο χωρίο Κοκκινοτριμιθιά κοντά στο κέντρο φιλοξενίας ¨Πουρνάρα¨. Στο σημείο βρέθηκαν 2 πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς Λευκωσίας, ενώ η πυρκαγιά τέθηκε ύπο έλεγχο στις 20:24. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

•    Ώρα 03.12 - Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα στον δρόμο Μαζωτού Κιτίου παρά την έξοδο για το Χωριό Κιβισίλι. Στις 04.00 εντοπίστηκε από την Αστυνομία Κοφίνου άλλη πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα σε απόσταση 200 μέτρων σε δύο εστίες. Στις 04.26 εντοπίστηκε από το όχημα μας άλλη πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα σε απόσταση περίπου 300 μέτρων. Όλες κατασβέστηκαν άμεσα.

•    Ώρα 03.15  - Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα άγρια βλάστηση , καλαμιώνες , ευκάλυπτοι , ελιές έκτασης (2,5) εκταρίων στην κοίτη του ποταμού (Τρέμιθου ) δρόμο Κιτίου Μαζωτού περιοχή (Σοφτάδες). 3 πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς Λάρνακας. Έλεγχος πυρκαγιάς στις 20.24. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία. 

•    Η Αστυνομία περιπολούσε καθόλη τη διάρκεια της νύκτας στις πιο πάνω περιοχές.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν κυρίως στην Επαρχία Λάρνακας μετά τις 03.12 πρωινή σήμερα, τις συχνότητας αλλά και των μικρών αποστάσεων εκδήλωσης τους παρακαλούμε το κοινό αν έχει πέσει στην αντίληψη του οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση να επικοινωνήσει με το 112 ή το 1460 για παροχή οποιοδήποτε πληροφοριών

Δείτε φωτογραφίες από την φωτιά δίπλα από το Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά:

 

Home