Μπήκε φυλακή για θανατηφόρο εργατικό,έκανε έφεση & αποφυλακίστηκε

Μπήκε φυλακή για θανατηφόρο εργατικό,έκανε έφεση & αποφυλακίστηκε

Απορρίφθηκε αναστολή εκτέλεσης απόφασης για μισθοδοσία καθηγητών
Αποφυλακίστηκε 7 μήνες νωρίτερα

Άσκησε έφεση για τη ποινή φυλάκισης δέκα μηνών που το επιβλήθηκε και κέρδισε με αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί 7 μήνες νωρίτερα.

Πιο συγκεκριμένα τον Απρίλιο το Επαρχιακό Δικαστήριο επέβαλε σε 40χρονο ιδιοκτήτη εστιατορίου ποινή φυλάκισης 10 μηνών και 5 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο για το θάνατο νεαρής υπάλληλο του κατά την διάρκεια της εργασίας της.

Όπως λέχθηκε στο Δικαστήριο, η αποβιώσασα αποπειράθηκε να πάρει προϊόντα από μεταλλικό ράφι, το οποίο αποτελείτο από 8 γωνιακούς ορθοστάτες και το οποίο δεν ήταν στερεωμένο/συναρμολογημένο στον τοίχο της αποθήκης, με αποτέλεσμα το ράφι να πέσει και να την καταπλακώσει.

Ο 40χρονος άσκησε έφεση θεωρώντας ότι οι ποινές φυλάκισης που του επέβαλε το πρωτόδικο Δικαστήριο ήταν προϊόν λανθασμένης νομικής καθοδήγησης ή λανθασμένης προσέγγισης των γεγονότων της υπόθεσης και έκδηλα υπερβολικές, λαμβανομένων υπόψιν των συνθηκών τέλεσης των αδικημάτων και των προσωπικών περιστάσεων του. Περαιτέρω παραπονείται και για την απόρριψη της εισήγησης του για αναστολή της ποινής, αφενός λόγω των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα και αφετέρου βάσει του συνόλου των μετριαστικών παραγόντων και των προσωπικών του περιστάσεων.

Παράλληλα υποστηριξε οτι ουδέποτε υπήρξε ένδειξη ορατού κινδύνου για πτώση του ραφιού που καταπλάκωσε το θύμα εφόσον, σύμφωνα με τις δημοσιευμένες στο διαδίκτυο οδηγίες του κατασκευαστή, το ράφι ήταν προσβάσιμο και από τις 4 πλευρές και συνεπώς δεν ήταν απαραίτητη η στερέωση του στον τοίχο της αποθήκης, στοιχείο στο οποίο το πρωτόδικο Δικαστήριο δεν προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία.

Τέλος όπως αναφέρει στην απόφαση του Ανώτατο Δικαστήριο: «δεν μπορεί παρά να ληφθεί σοβαρά υπόψιν ότι η έστω μειωμένη ευθύνη που επέδειξε ο κατηγορούμενους επέφερε την απώλεια της ζωής μιας νεαρής μητέρας. Λαμβανομένου υπόψιν αυτού του στοιχείου, αλλά και του γεγονότος ότι ο κατηγορούμενος είναι λευκού ποινικού μητρώου και παραδέχθηκε ευθύνη για το δυστύχημα, καθώς επίσης και τις προσωπικές και οικογενειακές του περιστάσεις, θεωρούμε ορθό και δίκαιο όπως οι ποινές φυλάκισης που του επιβλήθηκαν μειωθούν –μειώνονται – ώστε ο εφεσείων να τύχει άμεσης αποφυλάκισης»

Home