Μπήκε το νερό στ' αυλάκι για το παλιό ΓΣΠ - Τι ακριβώς θα γίνει

Μπήκε το νερό στ' αυλάκι για το παλιό ΓΣΠ - Τι ακριβώς θα γίνει

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός - Αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο έργο - Όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Λευκωσίας στην εκπομπή Offsite on Air (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Το νερό μπήκε στ' αυλάκι πλέον για την ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ αφού πριν από λίγες μέρες ο Δήμος Λευκωσίας ανακοίνωσε την προκήρυξη του διαγωνισμού προσφορών για ένα μεγάλο έργο που ομολογουμένως από τις μακέτες, τα σχέδια και τις περιγραφές δείχνει εντυπωσιακό. 

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης μιλώντας στη εκπομπή ''Offsite on Air'' της Digital TV δήλωσε ότι οι διαδικασίες κυλούν ομαλά και το έργο δεν υπάρχει πλέον τρόπος να σταματήσει.

>>> Δείτε επίσης: Η Λευκωσία γίνεται έξυπνη πόλη - Τι αναφέρει ο Κ. Γιωρκάτζης

Χαρακτηριστικά σημείωσε "Έχουμε προκηρύξει τον διαγωνισμό. Για να προκηρύξεις ένα διαγωνισμό στο δημόσιο σημαίνει ότι έχεις τα αρχιτεκτονικά σχέδια, ετοίμασες τις προσφορές και έχεις και τα χρήματα άρα τα πιο δύσκολα έχουν ολοκληρωθεί".

φ

Το έργο, σημείωσε, προκηρύχθηκε την περασμένη εβδομάδα και όταν κατατεθούν οι προσφορές σε περίπου ενάμιση μήνα, θα αξιολογηθούν και θα ακολουθήσουν το χρονοδιάγραμμα των δημόσιων συμβάσεων. "Μετά την αξιολόγηση θα πρέπει να έρθει η κατακύρωση από το συμβούλιο προσφορών και μετά υπάρχουν κάποιες άλλες διαδικασίες αν υπάρξει κάποιο θέμα στην αναθεωρητική αρχή για να μπορώ να σας πω ακριβώς πότε θα αρχίσει το έργο".

"Το σημαντικό και γι' αυτό θέλω να δώσω το πολύ θετικό μήνυμα μετά από χρόνια προσπάθειας και διεκδίκησης, καταφέραμε και το προκηρύξαμε άρα δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσει πλέον το έργο προχωράμε για να το υλοποιήσουμε".

Τέλος ο Δήμαρχος θέλοντας να μεταφέρει την τελική εικόνα που θα έχει το κέντρο της πόλης μετά την ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη δήλωσε:

"Φανταστείτε τι ωραίος περίπατος θα είναι στην Λευκωσία σε περίπου 2 με 2μιση χρόνια όταν Θεού θέλοντος θα έχει ολοκληρωθεί και αυτό το έργο, ένα όμορφο πάρκο με αμφιθέατρο στον χώρο του παλιού ΓΣΠ. Θα υπάρχουν δυο υπόγειοι χώροι στάθμευσης για περίπου 600 αυτοκίνητα. Θα μπορείς να περπατήσεις μέχρι την πλατεία Ελευθερίας και να περπατήσεις στην Τάφρο και με ολοκληρωμένο το εμπορικό τρίγωνο την Μακαρίου, την Στασικράτους με τα 300 νέα δέντρα που θα φυτευτούν. Θα είναι ένας όμορφος περίπατος και θα μπορείς να περάσεις αρκετό χρόνο στο κέντρο της Λευκωσίας".

Λευκωσία: Έτσι θα γίνει το παλιό ΓΣΠ (Pics), 24Sports & News

Τι ακριβώς θα γίνει στον χώρο του παλιού ΓΣΠ

Ο σχεδιασμός του έργου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία:

  • αστικής πλατείας
  • αμφιθεάτρου
  • καταστημάτων
  • χώρων για υπαίθριες εκδηλώσεις
  • εστιατορίου και καφετεριών
  • γκαλερί
  • βιβλιοπωλείου 
  • θα δημιουργηθεί επίσης στη βάση του σχεδιασμού ο «Μεσογειακός Λόφος», που θα φιλοξενεί την υπαίθρια παιδική χαρά.  

Τον πυρήνα της νέας ανάπτυξης αποτελούν η πλατεία και οι χώροι πρασίνου, ενώ θα γίνουν δεντροφυτεύσεις διαφορετικής πυκνότητας και ύψους, καθώς και διευκολύνσεις για συναναστροφή και ξεκούραση (π.χ. παγκάκια, στέγαστρα, διαδρομές περιπάτου, τρεξίματος, χώροι υγιεινής), ώστε να δημιουργηθεί ένας λειτουργικός και ευχάριστος χώρος αναψυχής, με γνώμονα τις κλιματολογικές συνθήκες της Λευκωσίας. 

γ

570 χώροι στάθμευσης

Εξαιρετικής σημασίας, δεδομένης της έλλειψης χώρων στάθμευσης στο κέντρο, θεωρείται και η δημιουργία χώρου στάθμευσης στο χώρο του παλιού ΓΣΠ χωρητικότητας 570 οχημάτων, ενώ ο υπόγειος χώρος στάθμευσης αναμένεται να εξυπηρετήσει την ευρύτερη περιοχή του αστικού κέντρου, περιλαμβανομένου και του εμπορικού κέντρου της εντός των τειχών πόλης.

Αφετηρία των Μικρών Λεωφορείων Λευκωσίας

Στον χώρο του παλιού ΓΣΠ θα βρίσκεται και η αφετηρία των Μικρών Λεωφορείων Λευκωσίας, η χρήση των οποίων έχει στόχο την αναζωογόνηση της παλιάς Λευκωσίας και την ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας.

Home