Ναρκωτικά Λεμεσός: Ο εγκέφαλος, τα Crystal -ice και η απαγωγή

Ναρκωτικά Λεμεσός: Ο εγκέφαλος, τα Crystal -ice και η απαγωγή

Aμέτρητες ποσότητες στην πρωτοφανή υπόθεση - Λεπτομέρειες

Καταιγιστικές εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση που αποκαλύφθηκε το τελευταίο διήμερο μετά τον εντοπισμό τεκμηρίων που οδηγούν σε παρασκευαστήριο ναρκωτικών τύπου Crystal- ice στη Λεμεσό. Η Οffsite προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι αυτής της πρωτοφανούς όπως την χαρακτήρισε και την Πέμπτη ο Αρχηγός Αστυνομίας υπόθεσης. Ήδη για την υπόθεση τέθηκαν υπό επταήμερη κράτηση πέντε άτομα, ενώ αποκαλύπτεται ότι καταζητείται άλλο ένας αλλοδαπός που θεωρείται ο «εγκέφαλος» της ιστορίας.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

Έρευνες με προϊστορία μηνών

Όπως πληροφορούμαστε, από αρμόδιες αστυνομικές πηγές, οι τέσσερις τουλάχιστον από τους πέντε συλληφθέντες τέθηκαν από τον περασμένο Φεβρουάριο στην «ακίδα» του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λεμεσού με αφορμή την απαγωγή με σκοπό του φόνο στις 14 Φεβρουαρίου Σύρου στη Λεμεσό. Οι πληροφορίες της Offsite που επιβεβαιώνονται από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, η Αστυνομία ανακάλυψε εργαστήριο παρασκευής ναρκωτικών  crystal ice με πρόδρομες ουσίες έξω από τη Λεμεσό.

Oι πληροφορίες αυτές αξιολογήθηκαν και κατατέθηκαν στην Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών. Όταν έφθασε η κατάλληλη περίοδος που ήταν τώρα ,με αιφνιδιαστικές ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Λεμεσό και Πάφο, τα μέλη της ΥΚΑΝ πέρασαν χειροπέδες στους πέντε. Παράλληλα, προχώρησαν σε έρευνα αποθήκης στη Λεμεσό και εντόπισαν μεγάλο αριθμό τεκμηρίων.Ωστόσο, το ΤΑΕ Λεμεσού είναι πανέτοιμο αναμένοντας τις έρευνες της ΥΚΑΝ για να αναλάβει εκ νέου δράση.

«Μίλησε» το Κρατικό Χημείο

Όλα τα τεκμήρια στάληκαν στο Κρατικό Χημείο του κράτους και το αποτέλεσμα «ταρακούνησε» τις Αρχές επιβεβαιώνοντας και τους φόβους τους. Την Παρασκευή ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού κατατέθηκε ότι ανάμεσα στα τεκμήρια βρέθηκαν  υλικά και ουσίες που οδηγούν στην παρασκευή εκτός από Crystal -ice μεθαμφεταμινών και άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών.

Εντατικοποίηση και πίεση

Μετά το εύρημα του Χημείου οι ανακριτές προχωρούν στο σκληρό πλάνο διερεύνησης της υπόθεσης. Στόχος να εξασφαλίσουν την απαραίτητη εκείνη μαρτυρία για να «δέσουν για τα καλά» την υπόθεση. Έχοντας τα νέα δεδομένα ενώπιόν τους θέλουν να πιέσουν μέχρι τέλους τους πέντε υπόπτους για να  μιλήσουν. Όπως πληροφορούμαστε, αυτή τη στιγμή δίνουν διάφορους ισχυρισμούς που θα διερευνηθούν.

Ψάχνουν στο εξωτερικό;

O εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ Στέλιος Σεργίδης μιλώντας στην Offsite αφού πρώτα χαρακτήρισε πολύ σοβαρή την υπόθεση ανέφερε ότι εφόσον προκύψει ισχυρή μαρτυρία θα στραφούν μέσω δικαστικής συνδρομής στο εξωτερικό. Ο κ. Σεργίδης είπε ότι οι ύποπτοι δίνουν διάφορους ισχυρισμούς και τόνισε ότι οι ποσότητες που βρέθηκαν δεν μπορούν ακόμα να υπολογιστούν.

 

Home