Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νέα ανακοίνωση στα κατεχόμενα για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Offsite Team -
18.02.2022

Νέα ανακοίνωση στα κατεχόμενα για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Thumbnail
Τι ισχύει στα οδοφράγματα

Η πληροφορία ότι «ανακοινώθηκαν οι νέες αποφάσεις της ανώτερης επιτροπής μολυσματικών ασθενειών και ότι  δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στους κανόνες» που διέπουν τις διελεύσεις στα οδοφράγματα, μεταδίδεται από τα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, από την 1η Μαρτίου θα αναθεωρηθούν οι κανόνες εισόδου των εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων ατόμων στα κατεχόμενα. Έτσι, στις αφίξεις από το εξωτερικό, 14 ημέρες μετά το εμβόλιο δεύτερης δόσης και δίχως αναμνηστική δόση, οι επισκέπτες θα είναι σε θέση να εισέλθουν στα κατεχόμενα δίχως τεστ. Όσοι έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό θα μπορούν να εισέλθουν επίσης, στα κατεχόμενα χωρίς τεστ, 10 ημέρες μετά το θετικό PCR και 180 ημέρες πριν την λήξη της περιόδου 180 ημερών. Οι δε, ανεμβολίαστοι θα εισέρχονται στα κατεχόμενα με τεστ PCR 72 ωρών ή γρήγορο τεστ 24 ωρών. Αυτά τα άτομα θα υποβάλλονται σε νέο τεστ στα κατεχόμενα εντός 72-120 ωρών.

Σε ό,τι αφορά τα οδοφράγματα, οι κατοχικές αρχές επιτρέπουν σε εμβολιασμένα άτομα, μαθητές γυμνασίου και παιδιά ηλικίας 5-11 ετών τη χρήση τους με τεστ PCR/αντιγόνου 7 ημερών. Οι υπόλοιποι υποχρεούνται να παρουσιάσουν τεστ PCR 72 ωρών ή γρήγορο τεστ 48 ωρών.

ΚΥΠΕ

Home