Νέα απάτη: Γεμίζουν σημειώσεις το calendar του κινητού μας

Νέα απάτη: Γεμίζουν σημειώσεις το calendar του κινητού μας

Αρκετές καταγγελίες στην Κύπρο - Τι πρέπει να κάνετε (ΦΩΤΟ)

Νέο είδος απάτης βρήκαν οι επιτήδειοι και άριστοι γνώστες των κινητών τηλεφώνων και της τεχνολογίας.

Εντοπίζουν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αποστέλλουν μηνύματα / προσκλήσεις σε ηλεκτρονικές συναντήσεις. Μέσα σε αυτά τα μηνυματα όμως οι χρήστες των κινητών εντοπιζουν και links τα οποία δεν πρέπει να επιλεγούν. Ήδη έγιναν κάποιες καταγγελίες από πολίτες.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Από το email στο calendar

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το email από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μεταφέρεται αυτόματα στο πεδίο του κινητού calendar (ημερολόγιο). Με αυτό τον τρόπο χωρίς να το αντιληφθούν οι χρήστες … γεμίζει σημειώσεις το calendar.

Αυτή είναι η λύση

Όπως μας εξήγησε o ειδικός σε θέματα Διαδικτύου Ντίνος Παστός  όσοι έλαβαν μηνύματα στο calendar και δεν τα θέλουν πρέπει να απενεργοποιήσουν το σύστημα μετάβασης μηνυμάτων από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των κινητών τηλεφώνων στο σημειωματάριο. Παράλληλα, δεν πρέπει να αποδέχονται αυτά τα μηνύματα. Σύμφωνα με τον κ. Παστό με τον ίδιο τρόπο δεν πρέπει να αποδεχόμαστε και να διαγράφουμε ύποπτα sms.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο κ. Παστός τόνισε ότι παρόμοια μηνύματα μπορεί να σταλούν τόσο στα adroid όσο και στα i -phone. Ο κ. Παστός κατέληξε ότι είναι δύσκολη η διαλεύκανση αυτών των υποθέσεων.

 

Home