Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νέα απάτη: Γεμίζουν σημειώσεις το calendar του κινητού μας

Offsite Team -
09.09.2021 - 10:48

Νέα απάτη: Γεμίζουν σημειώσεις το calendar του κινητού μας

Αρκετές καταγγελίες στην Κύπρο - Τι πρέπει να κάνετε (ΦΩΤΟ)

Νέο είδος απάτης βρήκαν οι επιτήδειοι και άριστοι γνώστες των κινητών τηλεφώνων και της τεχνολογίας.

Εντοπίζουν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αποστέλλουν μηνύματα / προσκλήσεις σε ηλεκτρονικές συναντήσεις. Μέσα σε αυτά τα μηνυματα όμως οι χρήστες των κινητών εντοπιζουν και links τα οποία δεν πρέπει να επιλεγούν. Ήδη έγιναν κάποιες καταγγελίες από πολίτες.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Από το email στο calendar

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το email από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μεταφέρεται αυτόματα στο πεδίο του κινητού calendar (ημερολόγιο). Με αυτό τον τρόπο χωρίς να το αντιληφθούν οι χρήστες … γεμίζει σημειώσεις το calendar.

Αυτή είναι η λύση

Όπως μας εξήγησε o ειδικός σε θέματα Διαδικτύου Ντίνος Παστός  όσοι έλαβαν μηνύματα στο calendar και δεν τα θέλουν πρέπει να απενεργοποιήσουν το σύστημα μετάβασης μηνυμάτων από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των κινητών τηλεφώνων στο σημειωματάριο. Παράλληλα, δεν πρέπει να αποδέχονται αυτά τα μηνύματα. Σύμφωνα με τον κ. Παστό με τον ίδιο τρόπο δεν πρέπει να αποδεχόμαστε και να διαγράφουμε ύποπτα sms.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο κ. Παστός τόνισε ότι παρόμοια μηνύματα μπορεί να σταλούν τόσο στα adroid όσο και στα i -phone. Ο κ. Παστός κατέληξε ότι είναι δύσκολη η διαλεύκανση αυτών των υποθέσεων.

 

Τελετή αποκαλυπτηρίων προτομής του ήρωα της ΕΟΚΑ Ανδρέα Αβρααμίδη

Offsite Team -
25.06.2022 - 10:26

Τελετή αποκαλυπτηρίων προτομής του ήρωα της ΕΟΚΑ Ανδρέα Αβρααμίδη

Κατά την τελετή των αποκαλυπτηρίων θα τελεστεί τρισάγιο

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ηρωομάρτυρα του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, Ανδρέα Αβρααμίδη, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 26 Ιουνίου, στο χώρο της θυσίας του στην Τεμβριά. Τα αποκαλυπτήρια θα τελέσουν ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ (ΣΙΜΑΕ), Ανδρέας Μαϊμαρίδης.

Κατά την τελετή των αποκαλυπτηρίων θα τελεστεί τρισάγιο, ενώ και απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς θα αποδίδει τιμές. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και δεξίωση στο οίκημα του Κοινοτικού Συμβουλίου Τεμβριάς.

Θα προηγηθεί θρησκευτικό μνημόσυνο του Ανδρέα Αβρααμίδη και των άλλων ηρώων της κοινότητας στην εκκλησία Αγίας Παρασκευής Τεμβριάς, προϊσταμένου του αρχιμανδρίτη Φωτίου Ιωακείμ, με ομιλητή τον Υπουργό Εσωτερικών.

Η εκδήλωση οργανώνεται από το ΣΙΜΑΕ, το Σωματείο Μνήμης ΕΟΚΑ 55-59 Τεμβριάς - Σολέας, το κοινοτικό συμβούλιο Τεμβριάς και την οικογένεια του ήρωα.

Σημειώνεται ότι θα υπάρχει λεωφορείο στο Κοινοτικό Συμβούλιο για μεταφορά στον χώρο των αποκαλυπτηρίων.

ΚΥΠΕ

Home