Νέα περιοριστικά μέτρα στα κατεχόμενα λόγω αύξησης κρουσμάτων

Νέα περιοριστικά μέτρα στα κατεχόμενα λόγω αύξησης κρουσμάτων

Όσοι έρχονται από το εξωτερικό να τίθενται σε καραντίνα για 7 ημέρες

Νέα περιοριστικά μέτρα στις αφίξεις και στις συγκεντρώσεις ανακοίνωσε το Σάββατο το ψευδοκράτος, λόγω της αύξησης των περιστατικών του κορωνοϊού στα κατεχόμενα.

Σε διάσκεψη Τύπου ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ και ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλί, ανακοίνωσαν τις αποφάσεις του «συμβουλίου λοιμωδών νοσημάτων».

Σύμφωνα με το συμβούλιο ο αριθμός των θετικών περιπτώσεων είναι αυξημένος στα άτομα που προέρχονται από τις χώρες της κατηγορίας Β, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ πρόσθεσε ότι αυξάνεται και η τοπική μετάδοση.

Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε όλοι όσοι έρχονται από το εξωτερικό να τίθενται σε καραντίνα για 7 ημέρες σε ελεγχόμενα από το καθεστώς των κατεχομένων κέντρα, κάτι που θα ξεκινήσει από τις 6 Σεπτεμβρίου στις 23:59 και θα λήξει στις 20 Σεπτεμβρίου στις 23:59, οπότε και η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί.

Άτομα που προέρχονται από τις χώρες της κατηγορίας Β και έχουν πιστοποιητικά για δύο τέστ (ένα πριν από την αναχώρηση και ένα κατά την άφιξη) και πρόκειται να μείνουν για λιγότερο από 3 ημέρες, δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα.  

 Οι φοιτητές που έρχονται στα πανεπιστήμια των κατεχομένων θα κρατούνται σε καραντίνα για 7 ημέρες από τα πανεπιστήμια.  

Άτομα που προέρχονται από τις χώρες της κατηγορίας Γ, πρέπει να κάνουν τεστ  μέχρι και 120 ώρες πριν από την αναχώρηση και θα παραμένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες σε ελεγχόμενα κέντρα.  

Λόγω αυξημένων κρουσμάτων στη Βατυλή, τη Σίντα και  τη Λύση, οι γάμοι και οι συγκεντρώσεις απαγορεύονται για 14 μέρες αρχίζοντας από τις 7 Σεπτεμβρίου.  

Παράλληλα, το συμβούλιο ανέφερε ότι αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα σε εστιατόρια, μπαρ και άλλους χώρους μαζικής εστίασης αυτοί θα κλείνουν.  

Στα λεωφορεία στη θέση του οδηγού θα μπει διαχωριστικό και όλοι θα πρέπει να φορούν μάσκες, ενώ θα λειτουργούν με ανοικτά παράθυρα και χωρίς κλιματισμό.  

Ανακοινώθηκε επίσης ότι αναμένεται το νοσοκομείο πανδημίας να ολοκληρωθεί σε έναν μήνα.

ΚΥΠΕ

Home