Νεό έξτρα επίδομα για εργαζόμενους στον Πολιτισμό

Νεό έξτρα επίδομα για εργαζόμενους στον Πολιτισμό

Nέο επίδομα, εκτός από το νέο έκτακτο επίδομα των 900 ευρώ - Τι ανέφερε στην Digitaltv Ο υπουργός Παιδείας

Για τις αποφάσεις για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, την διενέργεια τεστ στα σχολεία αλλά και την επιθυμία των εκπαιδευτικών όπως τεθούν στις ομάδες προτεραιότητας για εμβολιασμό μίλησε μεταξύ άλλων στην εκπομπή offsite on air της Digital TV ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Πρόδρομος Προδρόμου.

Αποκάλυψε επίσης ότι έρχεται επίδομα για τους εργαζόμενους στον χώρο του πολιτισμού, πέραν από το επίδομα των 900 ευρώ, καθώς και νέο επίδομα για τους ανθρώπους του αθλητισμού. 

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι το Υπ. Παιδείας μελετά και θα ανακοινώσει νέα σχέδια για τους εργαζόμενους στον χώρο του πολιτισμού. Ήδη πάρθηκε απόφαση για νέα σχέδια για τους εργαζόμενους στον αθλητισμό. 

‘’Στο χώρο του πολιτισμού έχουμε μια ιδιόμορφη κατάσταση. Πολλές από τις εργασίες δεν είναι σε τακτική βάση, πολλοί εργαζόμενοι δεν είναι τόσο απλό να ενταχθούν στα προγράμματα που εξαγγείλει η Κυβέρνηση και καλύπτει όλο τον κόσμο και να έχουν κάποια επίδομα, μια αποζημίωση.

Γι’ αυ΄το το λόγο κάνουμε ένα προγραμματισμό αυτές τις μέρες για νέο επίδομα, εκτός από το νέο έκτακτο επίδομα των 900 ευρώ. Ξέρουμε δεν είναι αρκετό και δεν θα μείνουμε σε αυτό. Συνεργαζόμαστε και με το Υπ. Οικονομικών και με το Υπ. Εργασίας και μελετάμε ένα πρόγραμμα για την ενίσχυση των φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του πολιτισμού αλλά και κάποια σχέδια για να ενισχύσουμε παραστάσεις και εκδηλώσεις που είτε προγραμματίζονταν είτε θα προγραμματιστούν για την επάνοδο . Διότι στοίχημα θα είναι και η επάνοδος όταν θα μπορούμε να έχουμε εκδηλώσεις να είναι σε θέση οι φορείς οι δημιουργοί, οι οργανισμοί να δραστηριοποιηθούν.

Αρα λοιπόν θα τους ενισχύσουμε. Θα ανακοινωθούν τα νέα σχέδια εντός των ημερών. Όπως κάναμε για τον αθλητισμό που ήταν πιο απλό και εγκρίθηκε. Εκεί θα καλύψουμε εργαζόμενους στον αθλητισμό μέσω φορέων, οργανισμών, σωματείων κ.α. με μία χορηγία αντίστοιχη με αυτή που έχουν όλοι οι άλλοι από από το Υπ. Εργασίας, διότι έχουμε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. 

Κάτι παρόμοιο θα γίνει και για τον χώρο του πολιτισμού. Εκεί όμως θα πρέπει να βρούμε και πιο εξειδικευμένες δράσεις για να καλύψουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερο φάσμα. Αναγνωρίζουμε ότι δοκιμάζεται ιδιαίτερα ο τομέας των πολιτιστικών δραστηριοτήτων και θα βρούμε τους τρόπους για να τον στηρίξουμε. Το έκτακτο επίδομα των 900 ευρώ μπορεί να γίνει γρήγορα η πληρωμή. Θα ξεκινήσουμε με όσους πήραν και την άλλη φορά και στη συνέχεια οι νέες αιτήσεις. Τα νέα σχέδια θα μπορούν επίσης να πληρωθούν νωρίτερα γιατί θα μπορούν να απευθύνονται σε οργανωμένους φορείς. Υποθέτω ότι αυτό θα μπορούμε να το ξεκινήσουμε την επόμενη εβδομάδα''.

Home