Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο δανεισμός έργων Πικασσό δείχνει εμπιστοσύνη στο Κυπ. Μουσείο

Offsite Team -
12.06.2019 - 11:24

Ο δανεισμός έργων Πικασσό δείχνει εμπιστοσύνη στο Κυπ. Μουσείο

Thumbnail
Τι δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου

Ο δανεισμός των σημαντικών έργων κεραμικής του Πάμπλο Πικάσσο στο Κυπριακό Μουσείο αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης στον επαγγελματισμό του Κυπριακού Μουσείου και του Τμήματος Αρχαιοτήτων, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου.

 

Σε χαιρετισμό της στα εγκαίνια έκθεσης με τίτλο «Πικάσσο στο Κυπριακό Μουσείο. Έργα σε πηλό», η κ. Αναστασιάδου είπε ότι «η έκθεση διοργανώνεται στα πλαίσια του προγράμματος PicassoMediterranée, (o Πικάσσο και η Μεσόγειος), του Εθνικού Μουσείου στο Παρίσι, πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει και το Τμήμα Αρχαιοτήτων».

 

«Μία έκθεση έργων του Πάμπλο Πικάσσο συνιστά από μόνη της ένα σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός.  Αυτό, γιατί ο Πικάσσο, υπήρξε αναμφίβολα ένας από τους πιο δημιουργικούς και παραγωγικούς εικαστικούς του 20ού αιώνα και σημάδεψε όσο κανένας άλλος τη σύγχρονη τέχνη», είπε.

 

Πρόσθεσε ότι «τα έργα κεραμικής του Πικάσσο που παρουσιάζονται στην παρούσα έκθεση προέρχονται από δύο σημαντικά μουσεία της Γαλλίας, το Εθνικό Μουσείο Πικάσσο στο Παρίσι (Musée national Picasso - Paris) και το Μουσείο Πικάσσο στην Αντίπ (Musée Picasso, Antibes), όπως επίσης και από ιδιωτική συλλογή στην Ελβετία, και αποτελούν το λιγότερο γνωστό, στο ευρύ κοινό, μέρος της δημιουργίας του».

«Ο δανεισμός των σημαντικών αυτών έργων στο Κυπριακό Μουσείο αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης στον επαγγελματισμό του Κυπριακού Μουσείου και του Τμήματος Αρχαιοτήτων», επεσήμανε.  

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «η έκθεση περιλαμβάνει, επίσης, κυπριακές αρχαιότητες που έχουν ομαδοποιηθεί σε συγκεκριμένες θεματικές, σχήματα και μοτίβα της αρχαιότητας, στοιχεία των οποίων μπορεί να αισθανθεί κάποιος και στα έργα του Πικάσσο».

Home