Οδηγοί προσοχή! Κλείνει σημείο του αυτο/δρομου Λευκωσίας-Λεμεσού

Οδηγοί προσοχή! Κλείνει σημείο του αυτο/δρομου Λευκωσίας-Λεμεσού

Χωρίς ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα στις κύριες οδικές αρτηρίες ξεκινά η σημερινή μέρα

Στις κεντρικές οδούς των πόλεων, αναμένεται να παρατηρηθεί η συνήθης, πρωινή, αυξημένη, τροχαία κίνηση.

Σε ορισμένες περιοχές, ίσως προκληθούν κάποια προβλήματα, λόγω εργασιών που διεξάγονται. Μεταξύ των ωρών 10π.μ. και 2μ.μ., στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού, από τη Μονή μέχρι τη Χοιροκοιτία, θα διεξάγονται εργασίες συντήρησης ασφαλτικού οδοστρώματος.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά ανά πάσα στιγμή μια λωρίδα κυκλοφορίας, στην κατεύθυνση από Λεμεσό προς Λευκωσία, σε μήκος μέχρι 1χλμ. περίπου κάθε φορά και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στην άλλη λωρίδα κυκλοφορίας. Οι εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, άρχισαν χθες και θα ολοκληρωθούν στις 13 Μαρτίου.

Στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας, συνεχίζονται οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου  εξοπλισμού σηματοδότησης σε 69 φωτοελεγχόμενες συμβολές με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης με λαμπτήρες LED, σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (pedestrian countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία στις συμβολές θα ελέγχεται από σύστημα προσωρινών φώτων τροχαίας ή θα γίνεται διαχείριση της κυκλοφορίας με τη βοήθεια της Αστυνομίας.

Την εβδομάδα 9/3/2020 – 13/3/2020 οι εργασίες διεξάγονται στις πιο κάτω συμβολές:

•    Λεωφ. Αρχαγγέλου/Μακεδονιτίσσης (Δήμος Στροβόλου)

•    Λεωφ. Σταυρού/Ι. Χατζηïωσήφ (Δήμος Στροβόλου)

Οι εργασίες πολιτικής μηχανικής και αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε φωτοελεγχόμενη συμβολή ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας.  Οι εργασίες ξεκινούν καθημερινά μετά την πρωινή ώρα αιχμής και  ολοκληρώνονται πριν την απογευματινή ώρα αιχμής, εκτός απροόπτου, περιορίζοντας την αναπόφευκτη διαταραχή της κυκλοφορίας στο ελάχιστο δυνατόν.

Home