Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οδοφράγματα: Η κατάσταση δικαιολογούσε αναβάθμιση σε κατηγορία 3

Offsite Team -
19.11.2021

Οδοφράγματα: Η κατάσταση δικαιολογούσε αναβάθμιση σε κατηγορία 3

"Η κατάσταση θα επανεξεταστεί στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρία της Δικοινοτικής Επιτροπής την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου"

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της εξέλιξης της πανδημίας στο νησί, που είχε ενώπιον της την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου η Δικοινοτική Επιτροπή για την Υγεία, «δικαιολογούσαν την αναβάθμιση στην κατηγορία 3» όσον αφορά την επικινδυνότητα στα σημεία διέλευσης από και προς τα κατεχόμενα δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Ε/κ, συμπρόεδρος της Επιτροπής, Λεωνίδας Φυλακτού.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Πρόσθεσε ότι η κατάσταση θα επανεξεταστεί στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρία της Δικοινοτικής Επιτροπής την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου.

 

Όπως είπε ο κ. Φυλακτού, «από την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου θα ισχύουν αναβαθμισμένα μέτρα στα σημεία διέλευσης προς και από τα κατεχόμενα επειδή έχουμε περάσει στην κατηγορία βαθύ κόκκινο που είναι η ανώτατη κατηγορία επικινδυνότητας».  

Εξήγησε ότι  «η κύρια διαφορά της κατηγορίας 3 με την προηγούμενη κατηγορία, 2, είναι ότι και οι εμβολιασμένοι θα χρειάζονται αρνητικό τεστ με ισχύ μιας εβδομάδας για τη διέλευσή τους από τα οδοφράγματα».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο κ. Φυλακτού είπε ότι στις συνεδρίες της Δικοινοτικής Επιτροπής Υγείας, ανά δεκαπενθήμερο, «ανταλλάζουμε επιδημιολογικά δεδομένα και με βάση τα κριτήρια που έχουν τεθεί από την περασμένη άνοιξη αποφασίζουμε σε ποια κατηγορία πρέπει να ενταχθούν τα οδοφράγματα.»

 

Πρόσθεσε ότι «λόγω της έξαρσης των περιστατικών που σημειώνεται στα κατεχόμενα και των δεδομένων που είχαμε ενώπιον μας, δικαιολογείται η αναβάθμιση στην κατηγορία 3».  

Ο κ. Φυλακτού είπε ότι «ο ιός θα κάνει τον κύκλο του, εκείνος είναι που αποφασίζει πότε θα τον ολοκληρώσει, άρα εναπόκειται σε εμάς, να προστατευτούμε από αυτόν και αυτή τη στιγμή έχουμε στη διάθεσή μας δύο εργαλεία, τον εμβολιασμό και τη λήψη και τήρηση κανόνων προσωπικής υγιεινής».  

Σημείωσε, τέλος, ότι «είναι πολύ σημαντικό, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν, και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες, πρέπει να προχωρήσουν και στην χορήγηση της 3ης δόσης εμβολίου».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home