Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΟΕΛΜΕΚ-ΟΛΤΕΚ: Ζητούν συλλογικότητα στη λήψη αποφάσεων για σχολεία

Offsite Team -
17.08.2020 - 17:49

ΟΕΛΜΕΚ-ΟΛΤΕΚ: Ζητούν συλλογικότητα στη λήψη αποφάσεων για σχολεία

Thumbnail
Όσα συζητήθηκαν σε συνάντηση με τον Υπ. Παιδείας

Κοινή είναι η εκτίμηση καθηγητών Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης για συλλογικότητα ως προς τις αποφάσεις για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων την 1η Σεπτεμβρίου λόγω των ιδιαιτεροτήτων του κορωνοϊού οι οποίες βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης των ηγεσιών της Οργάνωσης Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου (ΟΕΛΜΕΚ) και της Οργάνωσης Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου (ΟΛΤΕΚ) με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομο Προδρόμου, τη Δευτέρα, στο Υπουργείο.

 

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας δήλωσε ότι αυτή έχει διεξαχθεί «σε ένα πολύ καλό κλίμα και πρέπει να πω ότι σε τέτοιου είδους συνθήκες οι οποίες αποφάσεις πρέπει να προέρχονται μέσα από την συλλογικότητα, έτσι ώστε να μην βρισκόμαστε προ εκπλήξεως».

 

Όπως είπε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ «έχουμε τις εμπειρίες των προηγούμενων μηνών αναφορικά με την πανδημία και νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση ότι αφορά την ετοιμότητα».

 

Πρόσθεσε ότι «καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί όσον αφορά για το οποιοδήποτε σενάριο για την προσέλευση των μαθητών διότι τα πάντα εξαρτώνται από τι εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό».

Ο κ. Χατζησάββας είπε ότι «όπως έχουμε συμφωνήσει με τον κ. Υπουργό θα βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και αναλόγως των αποφάσεων που θα παρθούν στο Προεδρικό Μέγαρο και μετά από τις συμβουλές της Επιστημονικής Ομάδας εμείς θα πράξουμε σίγουρα αυτά τα οποία θα μας εισηγηθούν με γνώμονα πάντοτε και πρώτιστα την ασφάλεια την ατομική αλλά και την δημόσια υγεία».  

Καταλήγοντας δήλωσε ότι «το καθήκον εμάς των εκπαιδευτικών είναι διπλό αυτή την περίοδο, δηλαδή και στους μαθητές μας να προσφέρουμε τη μόρφωση και ταυτόχρονα με κάθε τρόπο να προστατεύσουμε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και γενικά τη δημόσια υγεία».  

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ, Παναγιώτης Λυσάνδρου, δήλωσε ότι έτυχαν λεπτομερούς ενημέρωσης για τη νέα σχολική χρονιά την οποία και χαρακτήρισε «πολύ ιδιαίτερη σχολική χρονιά, την οποία πρέπει πάση θυσία να φέρουμε εις πέρας με τη στενή συνεργασία όλων των εκπαιδευτικών οργανώσεων αναμεταξύ τους αλλά και με το Υπουργείο Παιδείας».  

Πρόσθεσε ότι «δυστυχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε μέρα αλλάζουν για αυτό δεν μπορεί κανείς να ξέρει με ποιο τρόπο θα επιστρέψουμε στα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου».  

Όπως είπε ο κ. Λυσάνδρου, «έχουμε συζητήσει διάφορα σενάρια, έχουν ακουστεί διάφορες απόψεις και όταν πλησιάσουμε αρκετά στον Σεπτέμβριο το Υπουργείο Παιδείας θα πάρει τις αποφάσεις του έτσι ώστε να δούμε πώς θα ξεκινήσει αυτή η σχολική χρονιά».  

Ανέφερε, τέλος, πως «είναι φανερό ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι πάρα πολύ πιθανό να επιστρέψει, και για αυτό το Υπουργείο Παιδείας, όπως μας έχει διαβεβαιώσει, έχει λάβει όλα τα μέτρα ούτως ώστε όλα τα σχολεία να είναι εξοπλισμένα για το σκοπό αυτό αλλά και για την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών» ώστε να μπορούν να διδάξουν εξ αποστάσεως.

ΚΥΠΕ

Home