Οι αριθμοί του ΓεΣΥ μια εβδομάδα μετά την εφαρμογή του

Οι αριθμοί του ΓεΣΥ μια εβδομάδα μετά την εφαρμογή του

Τα κίνητρα του κράτους για ένταξη ιδιωτικών νοσοκομείων στο ΓεΣΥ
Οι γιατροί, τα φαρμακεία και τα κλινικά εργαστήρια από τα οποία μπορείτε να λάβετε υπηρεσίες

Μια εβδομάδα ζωής συμπληρώνει και επίσημα το νέο σύστημα υγείας με τους πολίτες να απολαμβάνουν υπηρεσίας υγείας στα πλαίσια του ΓεΣΥ μετά από 53 χρόνια συζητήσεων.

Το ΓεΣΥ ξεκίνησε και επίσημα την πορεία του με πολίτες να έχουν ήδη αντιληφθούν κάποια από τα πλεονεκτήματα του παρά τα όποια προβλήματα σημειώθηκαν το περασμένο διάστημα. Μάλιστα όπως επισημαίνεται από πλευράς ΟΑΥ τα όποια προβλήματα υπήρξαν βρίσκονται σε διαδικασία επίλυσης. 

Τα πιο πάνω επισήμανε άλλωστε σε δηλώσεις του και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε επίσκεψη του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Όπως ανέφερε ο κύριος Αναστασιάδης κανένας δεν αμφισβητεί ότι θα υπάρξουν προβλήματα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι τα όποια προβλήματα μέχρι στιγμής επιλύονται άμεσα.

H Offsite μια εβδομάδα μετά την εφαρμογή του ΓεΣΥ κάνει ανασκόπηση στους αριθμούς του ΓεΣΥ και σας παρουσιάζει όλα τα δεδομένα στους παρόχους υγείας που έχουν ήδη ενταχθεί στο ΓεΣΥ μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής(07/6).

Δείτε ΕΔΩ όλους τους παρόχους υγείας που εντάχθηκαν στο ΓεΣΥ.

Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα προχωρά το ΓεΣΥ

367 προσωπικοί γιατροι για Ενήλικες 

Στο νέο σύστημα υγείας έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής 367 προσωπικοί γιατροί για ενήλικες. Υπενθυμίζεται ότι ο Προσωπικός γιατρός αποτελεί ουσιαστικά τον σύνδεσμο των πολιτών με το νέο σύστημα υγείας, καθώς όλοι οι δικαιούχοι έχουν απευθείας πρόσβαση στον προσωπικό γιατρό της επιλογής τους εφόσον πρώτα εγγραφούν στον κατάλογο δικαιούχων του. 

114 οι παιδίατροι 

Στους 114 έφτασε αισίως ο αριθμός των Παιδιάτρων οι οποίοι αποφάσισαν να ενταχθούν στο ΓεΣΥ. Αν και αρχικά υπήρξε ένα μούδιασμα στην εγγραφή των Παιδιάτρων με τον ΟΑΥ, μάλιστα να τονίζει ότι θα βρεθεί ο αριθμός που χρειαζόταν για λειτουργήσει το σύστημα (70 παιδίατροι), τελικά ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε με τις ενδείξεις να κάνουν λόγο για περαιτέρω εγγραφή παιδιάτρων στο σύστημα.

Αυξάνονται και οι Ειδικοί γιατροί

Αυξητική τάση παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα και οι Ειδικοί γιατροί οι οποίοι συμβάλλονται με τον ΟΑΥ με στόχο να παρέχουν τις υπηρεσίες τους εντός ΓεΣΥ. Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί στο ΓεΣΥ 442 Ειδικοί γιατροί, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει περαιτέρω αύξηση με την υπογραφή συμβάσεων ανάμεσα σε άλλους Ειδικούς γιατρούς και τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας.

Φάρμακα από το Φαρμακείο της Γειτονιάς

Ένα σημαντικό κομμάτι του ΓεΣΥ είναι και ο τομέας των Φαρμάκων με τους πολίτες να παίρνουν τα φάρμακα που χρειάζονται και τους συνταγογράφησε ο γιατρός τους από τα φαρμακεία της γειτονιάς τους, πληρώνοντας την συμπληρωμή 1 Ευρώ

Μέχρι στιγμής στο ΓεΣΥ έχουν ενταχθεί 514 φαρμακεία σε όλη την Κύπρο, ενώ μέχρι το τέλος θα συνεχίσουν να λειτουργούν για εξωτερικούς ασθενείς τα φαρμακεία των Κέντρων Υγείας και των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων.

Στο ΓεΣΥ και τα Κλινικά εργαστήρια

Σε περιβάλλον ΓεΣΥ εντάχθηκαν μέχρι στιγμής και 149 κλινικά εργαστήρια σε όλη την Κύπρο, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται το επόμενο διάστημα.

Οι παραπάνω αριθμοί σε παρόχους υγείας αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα, με τις εκτιμήσεις στον ΟΑΥ να κάνουν λόγο ακόμα και για περισσότερη στήριξη από τους Παρόχους στο ΓεΣΥ, όταν ξεπεραστούν κάποια μικρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Home