Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οι νέοι της Κύπρου πεθαίνουν στον δρόμο - Λυπηρά τα στοιχεία

Offsite Team -
17.12.2019 - 16:03

Οι νέοι της Κύπρου πεθαίνουν στον δρόμο - Λυπηρά τα στοιχεία

Thumbnail
VIDEO: Το 51% των ανθρώπων που πέθαναν σε οδικά δυστυχήματα το 2018 στην Κύπρο άνηκε στην ηλικιακή κατηγορία 25-39

Όπως αναφέρει το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Κύπρος βρίσκεται στη 12η θέση στην Ε.Ε. όσα αφορά τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, με 57 νεκρούς ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους, 8 περισσότερους από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο (49).

Το 51% των ανθρώπων που πέθαναν σε οδικά δυστυχήματα το 2018 στην Κύπρο άνηκε στην ηλικιακή κατηγορία 25-39.

Γι’ αυτό το λόγο το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, με τη στήριξη του ΟΝΕΚ, αποφάσισε να ξεκινήσει την εκστρατεία #TakeCare, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των νέων για θέματα οδικής ασφάλειας.

Η κύρια ιδέα πίσω από το Take Care είναι ότι οι νέοι δεν πρέπει να είναι απλά οι δέκτες αυτής της καμπάνιας, αλλά πρέπει να είναι οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές. Γι’ αυτό το λόγο, το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου έχει καλέσει νέους να συμμετέχουν στην εκστρατεία ως ‘Πολλαπλασιαστές’ (Chiefs).

Η ομάδα Πολλαπλασιαστών που θα δημιουργηθεί θα είναι και η κινητήριος δύναμη της καμπάνιας. Άτομα τα οποία έχουν βιώσει τις συνέπειες ενός τροχαίου ατυχήματος, άτομα τα οποία ασχολούνται ενεργά με την οδική, κυκλοφοριακή αγωγή, άτομα τα οποία έχουν πάθος και θέληση να εργαστούν για την κοινωνική αλλαγή, θα αποτελέσουν την ραχοκοκαλιά του #TakeCare.

Αφού λάβει εκπαίδευση από ειδικούς σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής, η ομάδα των Πολλαπλασιαστών θα είναι υπεύθυνη για τον συντονισμό και την καθοδήγηση άλλων νέων, αναλαμβάνοντας παράλληλα πρωτοβουλίες για δράσεις για την οδική ασφάλεια σε κάθε περιοχή της Κύπρου (σχολεία, πανεπιστήμια, δήμους, ΜΚΟ, κτλ). Ακόμη, θα είναι υπεύθυνη για την προάσπιση και την διάδοση των αρχών και ιδεών της εκστρατείας.

Βασισμένη στα Sustainable Development Goals των Ηνωμένων Εθνών, η εκστρατεία Take Care έχει ως στόχο την μείωση κατά το ήμισυ του αριθμού θανάτων και τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα, παγκόσμια.

Home