Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οι θεραπείες που έρχονται και Κύπρο για covid

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
21.09.2021 - 06:15

Οι θεραπείες που έρχονται και Κύπρο για covid

Σε ποιους θα χορηγούνται - Θα αδειοδοτηθούν 6 θεραπείες

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Ευχάριστα και αισιόδοξα είναι τα νέα που γνωστοποιήθηκαν με την ιατρική να έχει κάνει άλματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να αδειοδοτηθούν νέες θεραπείες για τον κορωνοϊό.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών κ. Έλενα Παναγιωτοπούλου τον επόμενο μήνα αναμένεται να αδειοδοτηθούν 3 θεραπείες.

Όπως δήλωσε στην Offsite η κ. Παναγιωτοπούλου, «από τις 4 θεραπείες θα αδειοδοτηθούν οι 3 τον Οκτώβριο και αφορούν μονοκλωνικά αντισώματα».

Οι θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων είναι ενέσιμο φάρμακο και χορηγείται σε συγκεκριμένους ασθενείς.

Ερωτηθείς η κ. Παναγιωτοπούλου, ανέφερε πως οι 3 συγκεκριμένες θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα, θα χορηγούνται σε ασθενείς με ήπια και μέτρια νόσηση πριν την οξυγονοθεραπεία. 

Τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι πρωτεΐνες που έχουν συντεθεί στο εργαστήριο και μιμούνται την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να καταπολεμά τον κορωνοϊό. Συνδέονται στην ακίδα πρωτεΐνης και έτσι εμποδίζουν την προσκόλληση του ιού στα ανθρώπινα κύτταρα.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Την ίδια ώρα σύμφωνα και με τα όσα μας ανέφερε η κ. Παναγιωτοπούλου, αναμένεται να αδειοδοτηθούν άλλα 3 φάρμακα και συγκεκριμένα ανοσοτροποποιητικά. 

Και η θεραπεία με τα ανοσοτροποποιητικά φάρμακα θα είναι ενέσιμη καθώς ακόμη δεν έχει εγκριθεί συγκεκριμένο χάπι το οποίο θα χορηγείται σε ασθενείς με κορωνοϊό. 

Η ξαφνική καταιγίδα έσβησε τη φωτιά στα κατεχόμενα (ΒΙΝΤΕΟ)

Offsite Team -
25.06.2022 - 09:40

Η ξαφνική καταιγίδα έσβησε τη φωτιά στα κατεχόμενα (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατασβέστηκε χάρη στις βροχές η φωτιά στα κατεχόμενα, εκτίμηση και ευχαριστίες από Στιούαρτ προς όσους βοήθησαν

Η καταιγίδα που σημειώθηκε χθες βράδυ έσβησε την πυρκαγιά στα κατεχόμενα, με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, να εκφράζει εκτίμηση προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την ε/κ πλευρά και ευχαριστίες σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ και Τουρκία για τη βοήθεια που πρόσφεραν.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως "ενώ ήταν προγραμματισμένο να αποστείλουμε και σήμερα τα πτητικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας για βοήθεια, γύρω στις 6 το πρωί σήμερα μάς ενημέρωσαν ότι η πυρκαγιά έχει κατασβεστεί πλήρως και δεν υπάρχει ανάγκη για βοήθεια".

Πρόσθεσε πως η πυρκαγιά κατασβέστηκε από τις χθεσινοβραδινές βροχές.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στον λογαριασμό στο Twitter των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, "εκτιμά τις προσπάθειες που έγιναν από τον Νίκο Αναστασιάδη και την ελληνοκυπριακή κοινότητα για βοήθεια προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα για καταπολέμηση της πυρκαγιάς και ευχαριστεί το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ και την Τουρκία για τη στήριξή τους στον Ερσίν Τατάρ και όλους όσοι επηρεάστηκαν".

 

ΚΥΠΕ

 

Home