«Οικοαγροτικός»: Ζητά άμεση καταβολή αποζημιώσεων σε γεωργούς

«Οικοαγροτικός»: Ζητά άμεση καταβολή αποζημιώσεων σε γεωργούς

Οι αρμόδιοι φορείς να μεριμνήσουν σύντομα, να καλύψουν τις ζημιές

Καταγραφή ζημιών και άμεση καταβολή αποζημιώσεων προς τους γεωργούς ζητά από το Υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης ο παγκύπριος οικολογικός αγροτικός σύνδεσμος «Οικοαγροτικός», σημειώνοντας επίσης ότι επιβάλλεται να ληφθούν μέτρα για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή μέσω της γεωργίας. 

Σε ανακοίνωσή της οργάνωσης αναφέρεται ότι «αυτό που πρέπει να γίνει πρωτίστως, είναι να καταγραφούν οι ζημιές, ούτως ώστε να προχωρήσει το Υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης σε άμεση καταβολή αποζημιώσεων προς τους γεωργούς, εν όψει και των δύσκολων μηνών που τους περιμένουν».  Προσμένουμε, προστίθεται, «πως αυτή την φορά, οι αρμόδιοι φορείς θα μεριμνήσουν σύντομα, να καλύψουν τις ζημιές των κύπριων γεωργών, κατανοώντας την αναγκαιότητα καταβολής ενός ποσού που θα αντικατοπτρίζει τις δυσβάσταχτες συνθήκες που βιώνουν σήμερα αυτοί οι ταλαιπωρημένοι συνάνθρωποι μας».

Σημειώνεται ότι οι χορηγίες /αποζημιώσεις από την προηγουμένη θεομηνία πριν από ένα χρόνο δεν έχουν ακόμα καταβληθεί. Εκφράζεται ακόμη η θέση ότι «επιβάλλεται να παρθούν μέτρα για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή μέσω της γεωργίας, έτσι ώστε να μειωθούν τα ακραία φαινόμενα και οι τεράστιες ζημιές που δημιουργούνται στις καλλιέργειες, κάτι που χρόνο με τον χρόνο γίνεται ακόμα και πιο έντονο».

ΚΥΠΕ

 

Home