Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οργανωμένοι Γονείς: Ανησυχούν για επεισόδιο με φρουρό

Offsite Team -
04.10.2019 - 11:00

Οργανωμένοι Γονείς: Ανησυχούν για επεισόδιο με φρουρό

Thumbnail
Θα ζητήσουν από Υπουργό ενίσχυση προγραμμάτων ενημέρωσης

Ανησυχία εκφράζει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης για επεισόδιο κατά το οποίο "άνδρας φρουρός ασφαλείας σε Λύκειο παρίστανε τη γυναίκα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και παρέσερνε μαθητές να του στέλνουν γυμνές τους φωτογραφίες".

 

Το περιστατικό αυτό, αναφέρουν σε ανακοίνωση οι οργανωμένοι γονείς, μας ανησύχησε ιδιαίτερα και μας προβληματίζει πολύ το γεγονός ότι ένα τέτοιο επικίνδυνο άτομο προσλήφθηκε για να προσέχει τα παιδιά μας.

 

«Μας ανησυχεί επίσης το γεγονός ότι τα παιδιά μας με μεγάλη ευκολία και χωρίς αίσθηση του κινδύνου, στέλνουν προσωπικές τους φωτογραφίες σε αγνώστους. Στην εποχή της άμεσης πληροφόρησης, με σωρεία παρόμοιων περιστατικών να κατακλύζουν τους τίτλους ειδήσεων, και παρά τις εκκλήσεις της Αστυνομίας και άλλων αρμοδίων φορέων, υπάρχουν παιδιά που δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο», προστίθεται.  

Οφείλουμε ως γονείς, σημειώνεται, να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και ο μόνος τρόπος για να τα προστατεύσουμε είναι να είμαστε δίπλα τους και να φροντίσουμε να τους δίνουμε τη σωστή ενημέρωση για τους κινδύνους του διαδικτύου.

 

Όπως αναφέρεται, οι οργανωμένοι γονείς θα ζητήσουν από τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας να ενισχυθούν τα προγράμματα ενημέρωσης των μαθητών/τριών για τους κινδύνους του διαδικτύου, με βιωματικά εργαστήρια και όχι με στείρες διαλέξεις γιατί μόνο έτσι, αναφέρεται, τα παιδιά μας θα αντιληφθούν τους κινδύνους που ελλοχεύει η «εμπιστοσύνη» σε ψηφιακούς «φίλους/λες».

 

Θα συζητήσουν επίσης το περιστατικό με τον φρουρό ασφαλείας και πιθανούς τρόπους καλύτερης επιλογής των ανθρώπων που θα βρίσκονται στα σχολεία και κοντά στα παιδιά.  

«Τονίζουμε ότι στηρίζουμε τον νέο θεσμό και τον θεωρούμε σημαντικό για την ασφάλεια των σχολικών μονάδων και των παιδιών και θα πρέπει να ενισχυθεί και να ενδυναμωθεί με κάθε τρόπο», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Home