Οριστική απόφαση: Μόνο πεζοί, όχι αυτοκίνητα στην Πλ. Ελευθερίας

Θα απαγορεύονται τα αυτοκίνητα στην Πλατεία Ελευθερίας

Οριστική απόφαση για μη διέλευση οχημάτων από την Πλατεία Ελευθερίας πάρθηκε το βράδυ της Πέμπτης από το Δημοτικό Συμβούλιο της Λευκωσίας.

Με δηλώσεις του στην offsite ο o Δημοτικός Σύμβουλος Λευκωσίας Χρύσανθος Φάκας ανέφερε ότι στη συνεδρία ακούστηκαν  διαφορετικές εισηγήσεις και απόψεις από όλες τις πλευρές, με αποτέλεσμα όμως να αποφασιστεί ότι το μέλλον της Πλατείας θα είναι μόνο για τους πεζούς. 

Όπως αναφέρει ο κ. Φάκας, η  Επιτροπής Κυκλοφοριακής Διαχείρισης του Δήμου  ήταν ανοιχτή σε απόψεις από εμπειρογνώμονες αλλά και από απλό κόσμο. Σύμφωνα με τον κ. Φάκα οι επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι θα πρέπει να απαγορεύεται η διέλευση αυτοκινήτων. Παρόλα αυτά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης προβλέπεται η χρήση της Πλατείας και από αυτοκίνητα. 

Όπως μας ανέφερε ο κ. Φάκας τα σχετικό θέμα για την διέλευση αυτοκινήτων υπήρχε εδώ και χρόνια , αφού το 2005 αποφασίστηκε να επιτρέπονται τα αυτοκίνητα, ενώ τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με τα τελευταία σχέδια προβλεπόταν η χρήση της πλατείας μόνο από πεζούς. «Υπήρχε κινητοποίηση από τους αρμόδιους στο συγκεκριμένο θέμα παρόλα αυτά κράτησαν χαμηλή φωνή για τον λόγο ότι ήθελαν να πλησιάσει ο καιρός που θα υλοποιηθεί εντελώς η Πλατεία» ανέφερε.  

10