Όσα αλλάζουν από αύριο με rapid test και SafePass

Όσα αλλάζουν από αύριο με rapid test και SafePass

Τι αλλάζει με το SafePass από την Τετάρτη

Σημαντικά μέτρα τίθενται από αύριο 1η Δεκεμβρίου σε ισχύ αφορούν τα άτομα που δεν ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους σχήμα. 

Συγκεκριμένα από αύριο όλα τα άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα, οφείλουν να διενεργούν εξέταση Pcr με ισχύ 72 ωρών ή Rapid test αντιγόνου με ισχύ 48 ωρών για σκοπούς SafePass.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS 

Άρα από 72 ώρες πέφτει σε 48 ώρες η ισχύς του rapid test για να να είναι σε ισχύ το SafePass για άτομα άνω των 18 ετών που δεν είναι εμβολιασμένα ή δεν έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες. 

Άτομα ηλικίας 12 με 17 που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες, θα πρέπει να κάνουν PCR ή rapid test κάθε 72 ώρες. Άρα δεν υπάρχει αλλαγή για αυτές τις ηλικίες.  

Όσον αφορά τις ηλικίες 6-11 το μέτρο που τίθεται σε ισχύ από την Δευτέρα αναφέρει:  Από 29 Νοεμβρίου όλα τα άτομα ηλικίας 6-11 ετών, οφείλουν να παρουσιάζουν SafePass. Οι προϋποθέσεις του SafePass που ισχύουν για τη συγκεκριμένη ομάδα είναι: 

α) το πιστοποιητικό ανάρρωσης κατά της COVID τους τελευταίους έξι (6) μήνες, είτε πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος από εξέταση PCR ή rapid test αντιγόνου με ισχύ επτά (7) ημερών. (Σε έντυπη μορφή ή σε γραπτό μήνυμα).

Θυμίζουμε ότι για άτομα 14 ετών και άνω από ο έλεγχος θα γίνει με CovScann. Επιτρέπεται ο πολίτες να δείξει το SafePass και σε έντυπη μορφή.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Προϋποθέσεις SafePass ανά ηλικία:

  • 0-5 ετών δεν υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός.
  • 6-11 ετών απαιτείται αρνητική εργαστηριακή εξέταση σε εβδομαδιαία βάση (εξαιρούνται παιδιά 6 ετών που φοιτούν στην προδημοτική εκπαίδευση).
  • Προϋποθέσεις SafePass ανά ηλικία με τη λήψη μίας τουλάχιστον δόσης εμβολίου, ή πιστοποιητικό νόσησης διάρκειας μέχρι 6 μηνών:
  • 12-17 ετών απαιτείται αρνητική εργαστηριακή εξέταση διάρκειας 72 ωρών (PCR ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test).
  • 18 και άνω απαιτείται αρνητική εργαστηριακή εξέταση διάρκειας 72 ωρών σε περίπτωση PCR και 48 ωρών σε περίπτωση τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).
Home