Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ούτε εγκατέστησαν, ούτε τοποθετούνται αυτή τη στιγμή κεραίες 5G

Του Χαράλαμπου Ζάκου -
07.04.2020 - 06:30

Ούτε εγκατέστησαν, ούτε τοποθετούνται αυτή τη στιγμή κεραίες 5G

Thumbnail
Τι αναφέρει στην Offsite o Διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών

Αναστάτωση προκλήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών που ήθελαν την τοποθέτηση νέων κεραιών. Μάλιστα, αρκετοί ήταν αυτοί που έκαναν λόγο για εγκατάσταση συστημάτων για τεχνολογία 5G

H Offsite επικοινώνησε με τον Διευθυντή του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Γιώργο Κωμοδρόμο, η οποία και είναι η αρμόδια αρχή που αδειοδοτεί τις ραδιοσυχνότητες ώστε να λειτουργήσουν οι ασύρματες επικοινωνίες (είτε το 2G, είτε 3G, είτε 4G, είτε 5G κ.α.), αναφέροντας πως μέχρι στιγμής δεν έχουν δώσει άδεια για συχνότητες 5G

Όπως τόνισε ο κ. Κωμοδρόμος, πρόκειται για παραπληροφόρηση και fake news σχετικά με την εγκατάσταση κεραιών για 5G, επεξηγώντας πως για να δουλέψουν οι κεραίες και τα κινητά χρειάζονται ραδιοσυχνότητες. «Οι παρόχοι δεν έχουν αυτές τις ραδιοσυχνότητες για να λειτουργήσει το 5G, άρα πως λειτουργεί το 5G», διερωτήθηκε ο κ. Κωμοδρόμος. 

«Δεν έχουν αδειοδοτηθεί μέχρι στιγμής οι ραδιοσυχνότητες για να λειτουργήσει οποιοσδήποτε σταθμός με τεχνολογία 5G. Τόσο απλό», ξεκαθάρισε ο Διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών. 

«Αυτό που βλέπουν οι πολίτες είναι ενδεχομένως εργασίες σε υφιστάμενες κεραίες. Με ποιο τρόπο θα αυξηθούν οι ταχύτητες και ο όγκος των δεδομένων, ή πώς τα παιδιά που κάνουν τηλεκπαίδευση και δεν έχουν σταθερή γραμμή θα ενώσουν τον υπολογιστή τους και θα γίνει ασυρματικά; Θα γίνει δια θαύματος;», διερωτήθηκε ο κ. Κωμοδρόμος, τονίζοντας πως ότι βλέπουν οι πολίτες είναι αναβάθμιση των υφιστάμενων υπηρεσιών και τεχνολογιών (2G, 3G και 4G), λόγω της αυξημένης ζήτησης μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

*φωτογραφία αρχείου 

 

Home