Ούτε καραντίνα, ούτε τεστ οι εμβολιασμένοι στην Κύπρο

Ούτε καραντίνα, ούτε τεστ οι εμβολιασμένοι στην Κύπρο

Οι δύο πρώτες απαλλαγές για εμβολιασθέντες στην Κύπρο - Έρχονται κι άλλες

Δύο σημαντικές απαλλαγές δίνει για αρχή το Υπουργείο Υγείας στα άτομα που εμβολιάζονται και με τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στην Κύπρο. 

Δεν θα κάνουν καραντίνα εάν είναι στενές επαφές

Όπως ανακοινώθηκε χθες Τετάρτη, με βάση τα επιστημονικά δεδομένα που υπάρχουν στη διεθνή βιβλιογραφία, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει τους πολίτες ότι τα άτομα που έχουν συμπληρώσει το σχήμα εμβολιασμού τους με οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα αδειοδοτημένα εμβόλια απαλλάσσονται από τον υποχρεωτικό αυτοπεριορισμό σε περίπτωση που θεωρηθούν στενές επαφές κρούσματος. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει παρέλθει διάστημα 14 ημερών από τη λήψη της τελευταίας δόσης του εμβολίου.

Συστήνεται και θα προγραμματίζεται εξέταση PCR, κανονικά όπως προβλέπεται και για όλες τις στενές επαφές.

Σε περίπτωση που ένας που έχει εμβολιαστεί διαγνωσθεί θετικός, θα πρέπει να κάνει κανονικά την καραντίνα των 14 ημερών. 

Ούτε όσοι νόσησαν θα μπαίνουν καραντίνα 

Επιπρόσθετα, ούτε τα άτομα που έχουν αποδεσμευτεί ως θετικά κρούσματα εντός 6 μηνών, δεν θα υποχρεούνται να μπουν καραντίνα σε περίπτωση επαφής με επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19.

Θυμίζουμε επίσης ότι οι στενές επαφές γενικά, θα μπορούν να βγουν από την καραντίνα την 7η πλέον ημέρα με αρνητικό PCR test. 

Οι πιο πάνω ρυθμίσεις ισχύουν από χθες, 14 Απριλίου, και αφορά τις επαφές των περιστατικών που θα δηλώθηκαν από χθες κι έπειτα.

Δεν θα κάνουν ούτε τεστ

Επιπλέον εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εκδοθεί διάταγμα το οποίο θα απαλλάσσει όλους όσοι έχουν εμβολιασθεί, από την υποχρέωση διενέργειας εβδομαδιαίου rapid test για εργαζομένους, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Έρχονται κι' άλλες απαλλαγές

Όσο περνά ο καιρός αναμένεται ότι στα άτομα που εμβολιάζονται θα δίνονται περισσότερες απαλλαγές και διευκολύνσεις. Θυμίζουμε ότι ετοιμάζεται και το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό για ταξίδια από την ΕΕ και όσοι εμβολιαστούν δεν θα υπόκεινται σε περιορισμούς, καραντίνα και τεστ στα ταξίδια τους.

Home