Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πάει Υφ.Πολιτισμού το Τμ.Αρχαιοτήτων - Αντίδραση & θέμα στη Βουλή

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
14.01.2021 - 06:00

Πάει Υφ.Πολιτισμού το Τμ.Αρχαιοτήτων - Αντίδραση & θέμα στη Βουλή

Thumbnail
Η αντίδραση Θεολόγου - Η θέση του Υπ. Παιδείας

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

H μεταφορά του Τμήματος Αρχαιοτήτων κάτω υπό τη σκέπη του  υπό συζήτηση Υφυπουργείου Πολιτισμού απασχολεί σήμερα Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 την Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής. Αντικείμενο αποτελεί πρόταση της ανεξάρτητης βουλευτή Άννας Θεολόγου η οποία θεωρεί ότι η εν λόγω απόφαση δεν θα είναι αποτελεσματική για το Τμήμα Αρχαιοτήτων.

Μιλώντας στην Offsite, η κα Θεολόγου υποστήριξε ότι «το Τμήμα Αρχαιοτήτων αποτελεί μεν κομμάτι του πολιτισμού, αλλά ανέκαθεν ανήκει στο Υπουργείο Μεταφορών, αφού έχει άμεση σχέση με το Τμήμα Δημοσίων Έργων». Για ποιο λόγο όμως η ίδια θέτει θέμα στη Βουλή; Όπως μας ανέφερε η ανεξάρτητη βουλευτής, «σε περίπτωση που το Τμήμα Αρχαιοτήτων μεταφερθεί  υπό τη σκέπη ενός άλλου Υφυπουργείου και μάλιστα υπό σύσταση  θα προκληθούν προβλήματα αφού:

1. Τα μέλη του Τμήματος Αρχαιοτήτων θα έχουν δυσκολίες στη διεκπεραίωση του έργου τους, αφού πρόκειται για ένα εξειδικευμένο Τμήμα.

2. Ενδεχομένως, για να προχωρήσουν ανασκαφές ή έρευνες ίσως χρειαστεί η εμπλοκή δυο Υπουργείων

3. Υπάρχει η θέση του Υπουργείου ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στο άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας για να καλύψει τις ανάγκες του Τμήματος Αρχαιοτήτων που θα βρίσκεται υπό τη σκέπη του Υφυπουργείου Πολιτισμού.

ΑΝΝΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

Η κα Θεολόγου τόνισε ότι «θα πρέπει να ληφθούν οι σοφότερες αποφάσεις ώστε να διεκπεραιωθεί η εργασία του Τμήματος»

Υπ. Παιδείας: «Αναμένουμε τη συζήτηση»

Πηγή του Υπουργείου Παιδείας ανέφερε στην Offsite ότι στη συνεδρία της Επιτροπής θα υπάρχει στέλεχος του Υπουργείου ο οποίος θα τοποθετηθεί και θα ακούσει τις άλλες απόψεις. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο Υπουργός συναντήθηκε με το Τμήμα σε υπηρεσιακό επίπεδο .με στόχο και την αναβάθμισή του. Αναμένουμε τη συζήτηση».

Για το  θέμα, θα βρεθούν στη Βουλή  εκπρόσωποι του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, του Τμήματος Αρχαιοτήτων του ίδιου υπουργείου, του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, της ΠΑΣΥΔΥ (Κλάδος Τμήματος Αρχαιοτήτων), της ΣΕΚ, της ΠΕΟ και της ΔΕΟΚ.

Home