Παγώνει η Κύπρος: Αισθητή πτώση θερμοκρασίας της επόμενες μέρες

Παγώνει η Κύπρος: Αισθητή πτώση θερμοκρασίας της επόμενες μέρες

Ο καιρός μέχρι την Δευτέρα

Βαρομετρικό χαμηλό πάνω από τη Ρόδο, συνοδευόμενο με ψυχρή αέρια μάζα, κινείται ανατολικά και επηρεάζει τον καιρό της περιοχής.

Το ύψος του χιονιού, στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 48 εκατοστά.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη, η οποία σταδιακά θα υποχωρήσει ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης αλλά σταδιακά στα δυτικά και βόρεια θα καταστεί κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά κατά διαστήματα θα χιονίζει. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης αλλά στα προσήνεμα θα είναι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο  εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου στα υπήνεμα πιθανό να σχηματιστεί παγετός.

Ο καιρός μέχρι την Δευτέρα

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αλλά μέχρι το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν. Στα ψηλότερα ορεινά κατά διαστήματα θα χιονίζει. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ισχυροί 5 μποφόρ αλλά στα στα προσήνεμα, μέχρι πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης αλλά στα δυτικά αρχικά θα είναι μέχρι τρικυμιώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές ενώ στα ορεινά κατά διαστήματα θα χιονίζει. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για κυμανθεί αισθητά κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και ψυχρός. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση για κυμανθεί αισθητά κάτω  από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες  νεφώσεις. Αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας.  

Home